Кућа Добрих Вести

Login

Зекавица 14 секунди иза победника на "Карпатиа туру"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

plakatkarpatiaturДОХНАНИ (СЛОВАЧКА) - Јован Зекавица репрезентативац чачанског Борца освојио је 73. место са14. секунди заостатка у прологу трке “Карпатиа тур” за бициклисте до 23 године воженом на хронометар у словачкој варошици Дохнани на стази од два километра.


- Обзиром да смо возили без специјалних бицикла и аеродинамичних точкова, ово је добар резултат – каже селекор Радиша Чубрић.-  Марко Даниловић из Борца завршио је на 97. месту са 17. секунди заостатка, док је његов друг из клуба Стефан Стефановић но 109. са 18 секунди слабијим временом. Два репрезентативца ЦЦН Металца Марко Полумирац и Милош Борисављевић заузели су 110. и 113. место са по 18 секунди заостатка. Чека нас прва етапа, веома тешка од Дохнанија у Словачкој преко Хорни Либереца у Чешкој до Дохнанија од 154 км са три веома оштра успона.  Очекујем од Зекавице и Борисављевића да се упусте у борбу за врх, иако је кункуренција изузетна, пријављено је 28 селекција, од тога половина су репрезентације, са укупно 152 возача.
Борис Вале (Белгија) је победио у прологу  испред Тимо Росена (Холандија) и Андреа Барткијевича (Пољска).
Јуниорска репрезентација Србије од четвртка до недеље возиће на омладинској “Трци мира” у Чешкој. На старту у Лутомерицама су, под вођством Мирољуба Крстића директора Железничара МБН, Лука Котур, Душан Калаба и Данило Милошевић (Партизан) и Милан Богдановић из нишког Железничара МБН.
Селектор млађих категорија Саша Гајичић одредио је кандидате за  кадетску трку, припремну за Ејоф, такође у Чешкој у Јевицком  од петка до недеље: Алмира Хоџића (Нови Пазар), Јована Јовановића и Алексу Радивојевића (Боба, Ваљево), Димитрија Жарковића Ђолаиа (Спартак), Александра Петровића из Борца, Душана Рајовића из ЦЦН Металца и Николу Росића из Шумадије Биро план (Аранђеловац).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 01 мај 2013 23:26
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија