Logo
Одштампајте ову страницу

Пројектима удружења особа с инвалидитетом 61 милион динара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

krkobabicБЕОГРАД – Удружењима особа с инвалидитетом у Србији одобрено је финансирање 95 пројеката у укупној вредности од око 61 милион динара, што је за готово 10 милиона динара више и 10 подржаних пројеката више него лане.

Уговоре о финансирању тих пројеката потписао је јуче са представницима удружења особа са инвалидитетом потпредседник Владе Србије и министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић.
Приликом одабира пројеката водило се рачуна о територијалној распоређености, како би се пружила једнака подршка развоју услуга за особе са инвалидитетом на територији целе земље.

Пројекти бирани у три категорије

Пројекти су бирани у три категорије - превенција институционализације и деинституционализације, побољшање приступачности физичког окружења и услуге подршке за самосталан живот особа са инвалидитетом.
У првој категорији одабрано је 52 пројекта који су подржани са 36 милиона динара, а у другој сва четири која су пријављена, и за те намене издвојено је два милиона динара. У трећој категорији одабрано је 39 пројеката и издвојено 23 милиона динара.
У Србији живи око 700.000 особа са различитим врстама инвалидитета, при чему 50 одсто њих прима неку врсту социјалне помоћи, а више од половине живи испод границе сиромаштва.
У Скупштинску процедуру упућен је Предлог закона о социјалном предузетништву и запошљавању у социјалним предузећима, који треба да омогући веће запошљавање грађана из ове категорије.

                                                                                                                    Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 мај 2013 16:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015