A+ A A-

“Бакина тајна” освојила светску награду за најбољу амбалажу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bakinatajnaБЕОГРАД/СИДНЕЈ – Бренд "Бакина тајна" српске компаније Фудленд (Foodland) добила је светску награду "WorldStar" за најбољу амбалажу у категорији хране, у конкуренцији 148 земаља, на свечаности коју је Светска организација за паковања организовала у Сиднеју, саопштила је та компанија.

Први пут у српској историји, како се наводи, једна домаћа компанија освојила је глобално признање у области дизајна паковања, чиме је Фудленд стао раме уз раме са највећим светским брендовима као сто су Мекдоналдс (Mcdonalds), Кока-Кола (Coca-Cola) и Џони Вокер (Јohnnie Walker).
На најпрестижнијем такмичењу амабалажа на свету "World Package Grand Prix", на коме учествују само компаније победници регионалних такмичења, редизајнирана линија "Бакине тајне" заузела је шампионску позицију у конкуренцији 148 земаља.

Са обронака Копаоника до врха света

У име Фудленда награду је примио генерални директор компаније Васо Лекић.
Производи компаније Фудленд, који стижу са обронака Копаоника, продају се у више од 25 земаља широм света.
У Аустралији су, рецимо, омиљени сокови "Бакина тајна", у Русији џем, док Јапанци највише воле фудлендов домаћи ајвар који радо једу са пиринчем, наведено је у саопштењу.

Фантастичан дизајнерски тим

На фејсбук (facebook) страницама Фудленд-а, пред одлазак на ово светско првенство, написано је “Припреме за Сиднеј у току… А свега тога не би било да фантастичан дизајнерски тим "Peter Gregson" studija, предвођен Маријаном Зарић и Јованом Тркуљом, није за нас осмислио најбоље теглице и флаше на свету. Задовољство је сарађивати са креативном, енергичном и смелом екипом!”
Редизајн амбалаже “Бакине тајне” трајао је две године.

                                                                                                                 Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 10 мај 2013 20:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани