A+ A A-

Арсовићева позлатила пушку у Форт Бенингу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

anderafbZLATOФОРТ БЕНИНГ (САД) - Андреа Арсовић, репрезентативка Партизана, освојила је  златну медаљу петог дана Светског купа у Форт Бенингу  у гађању МК пушком тростав са 454,2 круга. У основном делу била је трећа са 586 кругова (клечећи 195, лежећи 198, стојећи 193). Сребро је освојила Кинескиња Лиу Кси Ву са 452,9 кругова,  док се бронзом окитила Амели Клајнманс (Немачка) са 443,1 круг.


Ово је друга златна медаља Арсовићева у овој дисциплини на Светским куповима ове године, јер је победила и у Чангвону. Има и сребро из Милана 2012. и бронзу из Форт Бенинга 2010.
- Лепше нисам могла да завршим ово такмичење – рекла је Андреа Арсовић после великог успеха.- Сјајно сам почела турнеју по светским куповима ове сезоне победом у Чангвону у овој дисциплини а “везала” сам други тријумф у Форт Бенингу. Када томе додам и светски рекорд ваздушном пушком који сам постигла у Кореји,  тада ми све оно што се десило на ова два такмичења личе на бајку…
andreaitrenerdonevicСа трећег места после основног дела, Арсовићева је пала после 15 метака у клечећем  ставу на осмо мести! После првих пет метака у стојећем ставу (најбољи резултат од свих финалисткиња 51,4) избила је на прво место, да би после клечећег и стојећег става пала на трећу позицију, са 0,4 круга до друге и 0,8 кругова до прве али је имала чак 2,3 круга предности у односу на четврту. И после 41. метка била је трећа, 42. и 43. метком имала је по  9,5 али јој је то било довољно да се врати на врх и да заврши финале са 10,6 и 10,8 кругова и -  тријумфује:
- Нисам се предавала, знам да сам се добро припремала са мојим тренером Драганом Доневићем и да ми је форма одлична и то ми је улило самопоуздање и “растурила” сам ривалке  финишу. Додатни мотив ми је било четврто место ваздушном пушком, тако близу а тако далеко од трофеја и хтела сам,  када сам већ у финалу да освојим и одличје. Није било лако, публика је била грлата али то ме није омело. Пресрећна сам, у Форт Бенингу сам пре три гдине освојила прву медаљу у каријери на светским куповима и ово стрелиште ћу памтити по лепом…
Ивана Максимовић је заузела 18. место у конкуренцији 46 такмичарки са 578 кругова (клечећи 193, лежећи 200 – максимално, стојећи 185).  Финале је вредело 582 круга.
- Андреа Арсовић је била фантастична и у основном делу са одличним резултатом од  586 кругова али и у финалу, где се  изванредно борила, посебно у стојећем ставу  и ставила златну тачку последњим сјајним хицем…Не знам шта се догодило са Иваном Максимовић. Прва два става изванредна, потом одличан и први део пробе за стојећи, а онда необјашњив пад. Морала је да наврат – нанос уђе у меч због времена и изгубила је сигуран пласман у финале… Имамо ми још адута који ће се до краја , са новим трофејима,  прикључи Андреи и Зорани …
anderamkСрпски стрелци су у Форт Бенингу до сада освојили укупно две медаље. Бронзом се октила у гађању ваздушним пиштољем Зорана Аруновић.
У суботу 11. маја  гађаће Јасна Шекарић, Бобана Величковић и Зорана Аруновић МК пиштољем 30 плус 30 метака, а последњег дана, у недељу 12. маја Дамир Микец и Андрија Златић МК пиштољем.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 10 мај 2013 20:47
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани