Logo
Одштампајте ову страницу

Велики јубилеји Новосадског сајма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

novosadskisajamБЕОГРАД/НОВИ САД - У години јубилеја, када Новосадски сајам обележава 90. година од свог настанка, одржава се од 18. до 24. маја ове године јубиларни 80. Међународни пољопривредни сајам, на коме ће учествовати више од 1.500 излагача из 60 држава, а земља партнер је Република Хрватска, саопштено је данас новинарима.

На конференцији за штампу у београдском Медија центру, генерални директор Новосадског сајма др Драган Лукач је најавио да ће овогодишњи јубиларни сајам, највећи те врсте у региону, отворити премијер Србије Ивица Дачић.
Лукач је, такође, најавио да ће бити одржана Свечана академија поводом 90. година од настанка Новосадског сајма, основаног 1923. године, коју ће отворити председник Републике Србије Томислав Николић.
Директор Новосадског сајма је најавио и неколико новитета на овогодишњем јубиларном пољопривредном сајму, од којих је један - 19. маја, у недељу, за када је предвиђен ПОРОДИЧНИ ДАН на коме ће цела породица моћи да посети ову популарну манифестацију уз куповину само једне улазнице.

Хрватска – земља партнер

Амбасадор Републике Хрватске у Србији Жељко Купрешак је изразио велико задовољство што ће овогодишња земља партнер овом “најбољем сајму у регији и једном од најбољих у Европи”, бити управо Хрватска и то у години јубилеја,к која ће на пољопривредном сајму представити своје компаније из области аграра.
Хрватска - земља партнер, сматрам да је то један симболичан чин који ће показати како и на који начин Хрватска и Србија требају сарађивати у блиској будућности, без обзира на улазак Хрватске у Европску Унију (ЕУ) јула ове године.
“Мислим да је овакав приступ - партнерски однос две земље за решавање свих оних проблема који су били у прошлости, и оних који нас данас очекују, али и свих оних проблема који ће се појавити у будућности”, једини начин њиховог решавања, оценио је Купрешак.
Ово партнерство које се најављује је симболички чин који показује како и на који начин ће политика између две земље функционирати у блиској будућности.
Амбасадор је поновио “да је улазак Хрватске у ЕУ велика шанса, како за Хрватску, тако и за земље регије, посебно за сусједне земље и посебно за оне најважније партнере Хрватске, а ту, наравно, мислим на Србију, како у политичкимом тако и у економским односима.
“Ми смо спремни свим земљама у окружењу помоћи у њиховом путу према ЕУ, јер је стратешки интерес и Хрватске - стабилизирана и економски просперитетна регија”, нагласио је хрватски амбасадор.

Србија-Хрватска: “Храна - што нас спаја то нас и повезује”

У организацији Министарстава пољопривреде Хрватске и Србије, у суботу, 18. маја у Конгресном центру Новосадског сајма биће приређен Пословни форум, на тему „Храна - што нас спаја то нас и повезује“, најавио је Данило Голубовић, државни секретар у министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.
Министарство пољопривреде, као традиционални партнер Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, је најавио да ће на штанду Министарства у Мастер центру Новосадског сајма представници министарства одговарати на сва питања заинтересованих посетилаца, пољопривредника, задругара, сточара из свих области које их буду занимале.
Ово министарство, према речима Голубовића, организује у оквиру сајма и излошбу органске хране за чију је производњу издвојно значајно више субвенција него претходних година, како је рекао, најављујући и велику, традиционалну, националну изложбу стоке на којој сточари са целог простора Балкана долазе да размене искуства.
Голубовић је најавио и велики Пословни форум Србије и Хрватске, на коме ће присуствовати оба министра пољопривреде, представници агробизниса две земље, да би разменили своја искуства на свом путу ка ЕУ.
Сајам ће посетити и велики број министара и представници министарстава пољопривреде држава региона, као и из Руске Федерације, Абу Дабија и других држава, најавио је државни секретар.
Новинарима су се обратили и Драган Филиповић, заменик генералног директора Компаније „Делта Ђенерали Осигурање“ - генералног спонзора Међународног пољопривредног сајма, као и Александар Симић, руководилац за пољопривредно банкарство „Креди Агрикол банке Србија“ - банке партнера Међународног пољопривредног сајма, као и Јелена Маринковић, извршна директорка Новосадског сајма за интегрисане маркетинг комуникације.

                                                                                                                               Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 17 мај 2013 22:54
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015