Logo
Одштампајте ову страницу

Позив за доделу подстицаја инвеститорима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

finansijeБЕОГРАД- Министарство финансија и Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) објавили су данас јавни позив за доделу бесповратних финансијских средстава за директне инвестиције.

 

Средства се додељују предузећима за инвестиције у производњу, извозницима или за стратешке туристичке пројекте. Средства се додељују у зависности од места улагања и испуњености критеријума, а износе од 4.000 до 10.000 евра по новом радном месту.

За инвестиције у производњу услов је да се у основна средства улози најмање 500.000 евра, односно милион евра у зависности од развијености опсстине, уз отварање најмање 50 нових радних места.

За извознике у сектору услуга услов је вредност улагања најмање 500.000 евра и отварање најмање 10 нових радних места. Уколико је пројекат у туризму, услов је улагање од пет милиона вера и отварање 50 нових радних места.

За инвестиције веће од 30 милиона евра, којим се отвара најмање 150 нових радних места добија се 17 одсто вредности инвистиције, за улагања преко 50 милиона евра и 300 раних места - 20 одсто инвестиције, а за инвестциије преко 100 милиона евра и 300 радних места - 17 одсто вредности инвестиције.

Рок за слање пријава је 19. јул 2013. године, а отварање пријава је 26. јула.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 21 јун 2013 17:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015