Кућа Добрих Вести

Login

Максимовићевој злато, Арсовићевој бронза на МИ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

MITROSTAVIVANAIANDERASAMEDALJAMAМЕРСИН - Ивана Максимовић, олимпијска вицешампионка из Лондона 2012. освојила је златну медаљу у гађању МК пушком тростав 3 пута 20 метака на Медитеранским играма у Мерсину у Турској са 456,3 круга, док је бронзом у истој дисциплини окитила Андреа Арсовић са 430,9 кругова. Сребрна медаља припала је Италијанки Петри Зубласинг са 452,3 круга.


Ово је друга медаља Иване Максимовић на МИ у Мерсину, уједно и у каријери јер је дебитант на Медитеранским играма. Освојила је сребро ваздушном пушком. Андреи Арсовић је ово први трофеј у Мерсину и други медитерански у каријери јер има и  злато  ваздушном пушком из Пескаре 2009.
Пре финала Ивана Максимовић јер била трећа са 583 круга. Францускиња Брисе била је друга са 583 круга док је водећа после основног дела била Италијанка Зубласинг са 584 круга. Арсовићева је била шеста са 575 кругова. Финале је вредело 565 кругова.
- Пресрећна сам због ова два трофеја – рекла је Ивана Максимовић.- Они су одлична увертира за два важна такмичења, Светски куп у Гранади и Првенство Европе у Осијеку у јулу. Амбијент и атмосфера у Мерсину су ме подсетили на Лондон прошле гдине па је и то био додатни, леп, мотив да се  борим за медаље.
Максимовићева је од старта преузела прву позицију у финалу и сачувала је до краја. Арсовићева је после по 15 метака клечећи и лежећи била друга, али је после 10 метака у стојећем ставу пала на треће место. Зубласинг је имала 48,9 и 51,8 а Арсовићева 49,1 и 48,1 круг и Италијанка је избила на друго место. Борба Арсовићеве је трајала до 44. метка, када је могла да претекне Зубласингову и уђе у финале финала са Максимовићевом. Италијанка је опалила 8,2 Арсовићева 10,0 али је Зубласинг ипак сачувала 0,3 круга предности и ушла у меч за злато са Максмовићевом која је у том тренутку имала великих 5,6 кругва предности. Српска такмичарка је опалила 45. метак - 8,7, Зубласинг 10,3 и Италијанка је само смањила разлику...
MItROSATVdoneviciarsovic-Веома сам задовољна, циљ је био медитеранска медаља и то сам остварила - нагласила је Арсовићева.- Ово је била одлична припрема за Шампионат Европе у Осијеку.
Тренер репрезентације и Андрее Арсовић у Партизану Драган Доневић је овако оценио учинак:
- Ушла је са три круга предности у стојећи став, али је других пет метака гађала веома слабо и пала на треће место. Задовољан сам медаљом, али не и резултатима основног дела и финала. Имамо времена, радићемо до Гранаде и Осијека на брушењу  форме.
Последњег дана стрељачког турнира у Мерсину на Медитеранским играма гађање МК пушком тростав 3 пута 40 метака Немања  Миросављев и Дејан Пешић.
Српски стрелци су до сада освојили седам медаља, две златне, две сребрне и и три  бронзане. Златом су се окитиле Зорана Аруновић (МК пиштољ) и Ивана Максимовић (МК пушка, тростав),  сребром Ивана Максимовић (ваздушна пушка)  и Зорана Аруновић (ваздушни пиштољ), док су бронзане трофеје освојили Дамир Микец (ваздушни пиштољ) и Андреа Арсовић (МК пушка, тростав).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 јун 2013 15:52
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија