Logo
Одштампајте ову страницу

Велика заинтересованост грађана за конкурс града за самозапошљавање

Оцените овај чланак
(4 гласова)

infodannnnnnБЕОГРАД - На инфо дану поводом расписаног позива за достављање пријава за доделу субвенција за самозапошљавање незапослених и социјално угрожених који је одржан ове седмице забележена је велика заинтетересованост грађана, објавио је градски центар за социјално предузетништво Београда.

 Подељено је 157 пријава са упуством, заинтересовани за самозапошљавање су попунили 82 упитника – од којих је преко 60 одсто из катеогрије особа преко 45 година старости, седам особа, ван категорија, заинтересовано је за самозапошљавање, док су три предузећа заинтересована за запошљавање из категорија корисника Центра.

Позив за доделу субвенција објавио је Секретаријат за привреду Управе града Београда 16. августа, на основу закључка градоначелника Београда.

Организатори инфо дана су Секретаријат за привреду, Градски центар за социјално предузетништво Београда и Национална служба за запошљавање.

Добра идеја - одржив посао

„Град Београд и Секретаријат за привреду је ове године предвидео седам милиона динара за самозапошљавање угрожених категорија становништва“, истакао је градски секретар за привреду Александар Милoшевић.
Он је додао да за конкурс, влада велико интересовање, што је охрабрујуће, после чега ће се, како је рекао, у сарадњи са Градским центром за социјално предузетништво Београда и Националном службом за запошљавање изабрати најбољи кандидати за доделу субвенција.
„Ове године је обухваћен велики број угрожених категорија којe могу да конкуришу. Реч је о особама старијим од 45 година, које су на Бироу за запошљавање, инвалидним лицима, као и њиховим родитељима, самохраним родитељима, интерно расељеним особама и повратницима са издржавања затворске казне. Наша је намера да им се овим конкурсом, и ако имају добру идеју, омогући да започну одржив посао, који ће у будућности, надамо се, бити у прилици да прошире и запосле додатни број људи „ навео је Милошевић.
Он је подсетио да је тај секретаријат у претходне три године доделио средства за близу 200 корисника, који и даље успешно послују.
„Намера нам је да са Центром за социјално предузетништво организујемо у наредном периоду и обуке за преквалификацију, као и додатну едукацију угрожених категорија становништа, којих према статистици у Београду има око 17.000“, указао је Милошевић.

За сада се центар базира на отварању занатских радњи, али када се донесе закон на нивоу републике који ће да регулише ту област, отвараће се мала и средња предузећа за угрожене категорије становништва
Конкурс за добијање субвенција траје до 20. септембра, а сви детаљи се могу видети на сајту града Београда, www.beograd.rs у рубрици Конкурси и огласи или лично у Центру за социјално предузетништво (Теразије 3).

И Кућа добрих вести је почела тако што смо са својим пројектом конкурисали за подстицајна средства града Београда за самозапошљавање за 2011. годину, када је средства за почетак посла (међу више од 120, колико је учествовало на конкурсу) добило само 20 појединаца за отварање своје фирме.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 24 август 2013 18:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015