Logo
Одштампајте ову страницу

„Квантни скок“ - нови талас креативних идеја и решења

Оцените овај чланак
(4 гласова)

BanerKvantniSkok1БЕОГРАД - Конференција необичног назива „Квантни скок“ почиње данас, а њен главни домаћин - Привредна комора Србије потрудила се да теме буду занимљиве и разноврсне и у складу са прокламаваном јавном економском политиком.

Стварање нове економске климе, креативне идеје и решења, пружање прилике младима, раст инвестиција и отварање нових радних места у Србији, теме су о којима ће данас и сутра дискутовати учесници ове конференције, која се одржава у театру Мадленијанум, у Земуну.

Овај догађај, који ће окупити више од 70 панелиста из Европе, Азије, Северне и Централне Америке, отвориће Жељко Сертић, председник Привредне коморе Србије и Александар Вучић, први потпредседник Владе Републике Србије, излагањем „Нова визија економске политике Србије".

Затим ће уследити друга сесија „Напредак Србије из угла највећих инвеститора“, на којој ће говорити Кирил Кравченко, генерални директор Нафтне индустрије Србије, директор пословног развоја и корпоративних послова ФИАТ Аутомобили Србија Диего Велини, затим генерални директор Кока Кола Србија (Coca-Cola Hellenic Serbia) Рамон Вајдингер и генерални директор за Југоисточну европу компаније Филип Морис Интернешанал (Philip Morris International).
Посебна тематска целина биће улагање у српске медије, упркос свему, о чему ће говорити власник и генерални директор Антена Групе (Antenna Group) Теодор Киријаку.

Како су успели? Приче о економском препороду“, теме су о којима ће нам причати неколико представника фирме McKinsey&Company, међу којима је и директор компаније Свен Смит.

Борба за таленте и инвестиције

На посебном панелу „Борба за таленте и инвестиције“, поред министра просвете Томислава Јовановића, говориће и председник Confindustria E-R Research и генерални директор компаније Спарк Марко Баканти. Ту су још и наш познати генетичар Миодраг Стојковић, директор Мреже пословних анђела Србије Андрија Беднарик, генерални директор Лимунда Владимир Николић, оснивач и директор Strawberry energy Милош Милосављевић.

Послеподневни термини конференције „резервисани“ су за креативнији део економске стварности, па су тако предвиђене теме: „Европски фестивали и туризам“, „Ре-креирање Србије – држава и креативна индустрија“ и „Тренденције – нови талас креативне индустрије“.

Технолошки парк - Србија

Другог дана конференције, у петак, 4. октобра „јутро“ гостима ће пожелети панел „Израел – старт-ап нација“ а затим тематска прича „Технолошки парк Србија – на клик до“, на којој наступају стручњаци из света интернет-технологија. Међу првим говорницима ће бити Дионисис Колокотсас, менаџер јавне политике, Google, Вероника Соболак Client Partner CEE, Facebook Global Marketing Solutions, из Даблина и Југослав Пирић, директор за позиционирање стратешких решења из Мајкрософта.

Какав је то економски скуп у Србији - без пољопривреде као теме. То су знали и организатори па су припремили посебан панел на тему „Србија – земља органске хране“. Поред новог министра пољопривреде Драгана Гламочића, на ову тему ће говорити и бивши министар пољопривреде у влади Израела Шалом Симон, власник компаније Фудленд Васо Лекић и Еуген Милованов, председник удружења „Оrganic Federation“ из Украјине.

На крају ће све „зачинити“ тема „Како финансирати кванти скок“ са банкарима, као главним говорницима и „Туризам – шанса за скок“, где ће међу говорницима бити и Горан Петковић, бивши државни секретар задужен за туризам.

Едвард де Боно
Завршна реч у петак, у послеподневним часовима „резервисана“ је за министра финансија Лазара Крстића.

Кључни говорници конференције су Едвард де Боно, светски познат теоретичар креативног размишљања и иновација, Ролф Јенсен, футуролог и Дарко Брлек, кларинетиста, председник Европске асоцијације фестивала и генерални и уметнички директор „Љубљана фестивала“.

„Квантни скок“ ће окупити пословне лидере, постојеће и потенцијалне инвеститоре, предузетнике, водеће светске стручњаке и званичнике Владе, како би кроз размену идеја и интеракцију дошли до конкретних и делотворних решења за економско окружење у Србији.

Учешће на конференцији потврдили су Лазар Крстић, министар финансија, Зорана Михаjловић, министарка енергетике, развоја и заштите животне средине, Саша Радуловић, министар привреде, проф. др Томислав Јовановић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Драган Гламочић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и Јоргованка Табаковић, гувернерка Народне банке Србије.

Међу учесницима су и представници компанија Microsoft, Google, Facebook, Apple, Fiat, Antenna Group, Philip Morris, McKinsey & Company, Gazprom Neft, British Petroleum, Erste Bank, Falkensteiner Michaeler Tourism Group, Светске туристичке организације Уједињених нација, као и многих других великих корпорација и међународних организација.

Паралелно са главним предавањима одржаваће се опсежне сесије посвећене креативности као покретачу развоја у Србији.

Више детаља о програму и учесницима конференције „Квантни скок“ можете сазнати на званичном сајту. 

                                                                                                                    Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 03 октобар 2013 08:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015