Кућа Добрих Вести

Login

Марко Новаковић првак Европе, сребро двојцу, бронза четверцу на ЕШ у Загребу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

sampion-evrope-novakovic-uvodnaМарко Новаковић постао је шампион Европе у олимпијској дисциплини K 1- 200 метара на Шампионату Европе у Загребу. Последњег дана сребром медаљом
окитио се двосед Станојевић - Пајић док је олимпијски четверац довеслао до бронзе.После оав три еврипоска трофеја, српска кајакашка ексдиција са много оптимизма очекују и Олимпијске игре у Лондону од 17. јула до 14. августа.

Спринтер Марко Новаковић, млади Бечејац коме је стигао позив за учешће на Олимпијским играма управо у току Шампината Евроеп у Загребу, извеслао је трку живота. Новаковић је до највишег места на победничком постољу и титуле првака Европе дошао превеславши стазу за 34 секунде 437 стотинки.

-У шоку сам. Још нисам свестан шта сам урадио. Хвала свима на подршци. Мислим да сам овим резултатом потврдио да позив у Лондон није био случајан -
констатовао је новопечени шампин Европе и олимпијац Марко Новаковић.

Душко Станојевић и Дејан Пајић после четвртог места у дисциплини К 2 – 1.000 м попели су се на победничко постоље у дисциплини К 2- 500 м. Стазу је српски двосед превеслао је у времену од 1:27,382 минута прошавши кроз циљ испред посаде Белорусије а иза двоседа Француске. После Светског купа у Пољској и када су освајили бронзу, у Загребу су се попели степеник више и наставили континуитет освајања одличја..

Српски четверац у саставу Миленко Зорић, Ерин Холперт, Александар Алексић и Дејан Терзић освојио је бронзану у дисциплини К 4 – 1.000 м. Посада нашег олимпијског четверца била је трећа у циљу иза чамаца Данске и Русије, превеславши стазу за 2:59,959 минута. Ово је уједно и прва медаља ове посаде.

-Пресрећни смо због резултата и трофеја. После директног пласмана из квалификација прижељкивали смо овакав завршетак. У финишу смо мало посустали али смо у целини задовољни како смо одвеслали.Ово показује да смо спремни за олимпијске игре и мислимо да ћемо у наредних месец дана још поправити форму. Морамо мало више да радимо на завршници, јер се показало да нисмо издржали у истом темпу до циља. Важно је, међутим, да смо из трке у трку све бољи, што охрабрује пред олимпикјску регату где можемо да очекујемо одличан резултат -кроз осмех је рекао Александар Алексић.

Николина Молдован заузела је шесто место у А финалу дисциплине К 1 – 200 м. Кануиста Горан Цвитановић био је шестопласирани у дисциплини Ц 1 – 200 м у Б финалу, док су спринтери Драган Зорић и Огњен Филиповић освојили прво место у Б финалу у К 2 – 200 м.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 јун 2012 01:40
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија