A+ A A-

УСАИД пoкренуо пројекат за запошљавање младих

Оцените овај чланак
(2 гласова)

MLADIБЕОГРАД - Америчка агенција за међународни развој УСАИД (USAID) покренула је пројекат за запошљавање младих старости до 30. година, са најмање трећим степеном стручне спреме.


Реч је о Програму развоја радне снаге старости до 30 година, који ће реализовати у сарадњи са 32 локалне самоуправе.
Програм предвиђа да предузећа ангажују и обуче нове запослене. УСАИД је позвао све који планирају да запосле нову радну снагу да се прикључе програму за проналажење и обуку квалификованих младих радника.
Програм се покреће у оквиру УСАИД Пројекта за одрживи локални развој, који ће сносити трошкове ангажмана радника и двомесечне обуке.
Током обуке пројекат ће обезбедити кандидатима надокнаду у износу од 60 одсто минималне бруто зараде, по основу Уговора о стручном усавршавању.
Обука на радном месту помоћи ће приватним фирмама из производног и сектора услуга да брзо и лако пронађу квалификоване раднике и тиме уштеде време и новац за њихов одабир и ангажовање.

Право на учешће имају предузећа која имају више од пет запослених

Програм ће омогућити избор потенцијалних запослених у складу са специфичним потребама сваке фирме, а њихов ангажман и обуку, у име послодавца, администрираће УСАИД.
Право учешћа у програму имају сва предузећа са пет и више запослених, са регистрованим седиштем или пословном јединицом у општинама и градовима са којима УСАИД пројекат сарађује.
То су Беочин, Бујановац, Чачак, Дољевац, Гаџин Хан, Горњи Милановац, Кањижа, Кикинда, Краљево, Лесковац, Мерошина, Нова Варош, Нови Бечеј, Нови Пазар, Нови Сад, Ниш, Прешево, Прибој, Рашка, Сјеница, Сомбор, Сремски Карловци, Суботица, Темерин, Тутин, Ужице, Владичин Хан, Врање, Врњачка Бања, Златибор и Зрењанин.
Предност ће имати послодавци који планирају запошљавање нових радника у року од шест месеци након завршетка обуке младих.
Планирано је да Програм обуке младих на радном месту почне током фебруара и марта 2014. године.
Више о начину пријаве можете сазнати ОВДЕ.

                                                                                            Извор: Кућа добрих вести/УСАИД Србија


Последњи пут измењено петак, 18 октобар 2013 23:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани