Logo
Одштампајте ову страницу

Конкурс „Покрени се за посао“ - бесповратна средства за набавку опреме

Оцените овај чланак
(3 гласова)

pokreniseБЕОГРАД –  Нови циклус националног конкурса „Покрени се за посао“, који се сваке године реализује захваљујући финансијској подршци компаније „Филип Морис“  је расписан, а пријаве заинтересованих ће трајати до 31. децембра ове године.

Програм „Покрени се за посао“ обезбеђује бесповратна средства у износу од 200.000 динара у виду опреме неопходне за покретање или унапређење предузетничке делатности, пословне и стручне обуке и сталну саветодавну помоћ од стране економских стручњака који ће их упутити у основе малог предузетништва.

Програм је намењен особама са добром пословном идејом из целе Србије као и особама које краси предузетнички дух, али им због социјалног статуса нису доступни кредити комерцијалних банака.

Покренуто 278 малих и породичних предузећа

У протекле четири године, уз помоћ програма „Покрени се за посао“ покренуто је 278 малих и породичних предузећа чиме је омогућено запослење за око 1,000 људи.

“У оквиру прошлогодишњег националног конкурса, за 110 грантова се пријавило чак 3,300 потенцијалних корисника, што показује да је предузетнички дух у Србији итекако присутан. Економска ситуација је заиста тешка, и почетници у бизнису немају лак задатак да се изборе у оштрој тржишној утакмици. Ипак, чињеница да, у оквиру нашег програма, бележимо стопроцентну успешност до сада подржаних 278 малих бизниса дефинитивно показује да смо на добром путу. Креативне предузетничке идеје су неопходни чинилац будућег економског опоравка Србије,” рекла је Јелена Прерадовић Стевановић из компаније Филип Морис.

„Покрени се за посао“ реализује невладина организација Енека, а значај и добри резултати конкурса у протекле четири године обезбедили су подршку и великог броја партнера.

Тако ће Национална служба за запошљавање, преко своје мреже филијала и канцеларија, информисати незапослена лица и помоћи им око пријављивања за овај програм.

Конкурс је отворен до 31. децембра 2013. године.

Детаљније информације о конкурсу, начину пријављивања као и сам формулар пријаве за конкурс можете наћи на сајту www.pokrenisezaposao.rs

ОВДЕ презмите образац за пријаву.

За све потребне информације можете позввати на 018/240-306 i 018/528-228 од понедељка до петка од 8 до 16 часова, или мејлом на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Пријави се,  јер можда баш ти постанеш један од 100 предузетника широм Србије који ће ове године основати или унапредити сопствени посао.

О компанији Филип Морис

Компанија Филип Морис у Србији (Philip Morris International Serbia) запошљава око 1,000 људи и једна је од водећих дуванских индустрија у земљи.

Компанија је ангажована и у заједницама у којима послује и из којих набавља дуван. Од 2003. до 2012. године, откупила је више од 26.000 тона домаћег дувана у вредности од преко 79 милиона евра. Више од 1.000 узгајивача дувана је било укључено у програм вредан више од четири милиона евра којим је инвестирано у опрему, складишта, сушаре, укључујући и краткорочна улагања у семенски и садни материјал.

Такође, значајно доприноси развоју заједнице кроз програме усмерене на подстицај запошљавању кроз подршку предузетништву, образовање,  бригу о животној средини и одрживом развоју и осталим кључним проблемима заједнице. Током протеклих девет година у Србији је уложила више од 10,5 милиона евра у донације за подршку заједнице.

                                                                                                                 Извор: Кућа добрих вести/Еneca

 

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 24 октобар 2013 01:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015