Logo
Одштампајте ову страницу

Неодољиви комади намештаја на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(4 гласова)

beogradddddБЕОГРАД - 51. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације биће одржан од  11. до 17. новембра на Београдском сајму.

Под слоганом „Неодољиви комади намештаја“ ове године у халама Београдског сајма на 35.000 квадрата изложбеног простора наступиће више од 500 излагача из Србије и иностранства.

Излаже се намештај свих врста и намена, за опремање стамбеног и јавног, канцеларијског простора, унутрашње декорације и уређење ентеријера.

Посебан сегмент чини излагање репроматеријала, машина и алата за индустрију намештаја, а излагачки програм обухвата комплетну индустрију намештаја од фазе примарне прераде дрвета до израде финалног производа.

Укупну слику о сајму употпуниће Изложба дизајна у хали 2, која превазилази класично излагање, доприноси стварању нових идеја и подизању културе становања. Изложба завређује посебну пажњу због циља повезивања младих талената, пројектаната и дизајнера са произвођачима и привредницима.

Квалитету овогодишњег 51. Међународног сајма намештаја допринеће и разноврстан пратећи програм: презентације, скупови, радионице и савети дизајнера и архитеката.

Најуспешнијим излагачима традиционално ће бити додељене награде „Златни кључ“ и „Диплома“ у девет робних група.

Попусти и до 40 одсто

Међународни сајам намештаја у Београду већ деценијама је место окупљања и промоције свих значајних произвођача у региону и традиционално место на коме излагачи представљају нове програме, прате трендове у дизајну намештаја, негују постојеће пословне контакате и остварују нове, размењују информације и идеје.

За посетиоце, ова манифестације значајна је због најбољег прегледа домаћег и увозног намештаја, најповољније цене, укључујући и попусте за које су произвођачи најавили да ће се кретати и до 40 одсто у односу на регуларне цене, уз одложено плаћање, каталошку и on-line продају.

Генерални спонзор овогодишње манифестације је компанија „Атлас“ из Ужица, један од најзначајнијих српских произвођача и извозника намештаја.

Београдски сајам и компанија „Атлас“ награђују најсрећнијег посетиоца вредном наградом, ексклузивном гарнитуром за дневни боравак.

Поред тога, на званичној Фејсбук страни Сајма намештаја у току је конкурс „Магија боја“ који ће најкреативније решење опремања простора наградити путовањем за двоје.

 На сајму ће се у истом временском периоду одржати и 51.  Међународна изложба машина, алата и репроматеријала за дрвну индустрију (УФИ).

Радно време сајма је од 10 до 20 часова, осим  последњег дана сајма, у недељу 17. новембра, када ће сајам за посетиоце бити отворен до 18 часова.

Цена улазнице је 300 динара, док је паркинг 100 динара по започетом сату.

Потрошачки кредити за намештај уочи сајма

Банка Интеза саопштила је данас да је уочи Сајма намештаја припремила повољније услове под којима ће одобравати потрошачке кредите за куповину намештаја, расвете, подних и зидних облога и кућне галантерије.

Зајмови су доступни су до 30. новембра без накнаде за обраду кредитног захтева и уз ниже каматне стопе, које су код динарског модела повољније и за шест процентних поена у односу на стандардну понуду.

Да би постали корисници, поменуте позајмице грађани нису у обавези да изврше пренос зараде у Банку Интеза.

Клијенте који се определе динарски модел зајма очекује фиксна месечна рата током целокупног периода отплате, а тај модел доступан је без учешћа, у максималном износу до 800.000 динара и са роком отплате до 60 месеци. Ефективна каматна стопа на годишњем нивоу је 21,25 одсто.

Потрошачки кредит индексиран у еврима банка одобрава у износу до 8.000 евра, са периодом отплате до 84 месеца и уз минимално учешће од 30 одсто, при чему је ефективна каматна стопа 9,96 одсто.

Попуст на Симпов намештај до 50 одсто

Компанија Симпо ће од 10. до 24. новембра организовати традиционалну "Кућну изложбу" у својим салонима у Београду, Новом Саду и Нишу, на којој ће предствити своју колекцију намештаја за 2014. годину, уз сајамски попуст од 20 одсто.

Како је најављено из те компаније, која овог месеца обележева пола века постојања, посетиоци ће истовремено, за моделе из колекције за 2013. годину у свим салонима у Србији имати попуст до 50 одсто.

                                                                                                  Извор: Кућа добрих вести/Београдски сајам

 

 

 


Последњи пут измењено субота, 09 новембар 2013 14:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015