Logo
Одштампајте ову страницу

Привредна комора Београда и Чобанов одмор најбољи и ове године

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ejjjjjБЕОГРАД – У оквиру Сајма предузетништва „Бизнис база“ и Сајма локалних самоуправа, који су данас завршени на Београдском сајму, додељена су признања најбољим излагачима као и награде за најбољи промотивни наступ.

За заједнички наступ награђена је Привредна комора Београда и још 12 регионалних центара и агенција.
За најбољи промотивни наступ награђени су „Opera & Theatre Madlenianum“ из Земуна, затим Милош Станковић, проналазач и научник промотер „Бизнис базе 2013“, као и предузеће Ђуричић 1955 – Чобанов одмор.
Признања је доделило Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе, Национална агенција за регионални развој (НАРР) и Београдски сајам. У овој категорији награђене су и регионалне развојне агенције "Бачка" из Новог Сада, "Срем" из Руме, "Златибор" из Ужица, СЕДА Санџак из Новог Пазара, "Југ" из Ниша, као и РАРИС источна Србија из Зајечара.
Међу награђенима су и Регионални центар за друштвено економски развој "Банат" из Зрењанина, Агенција за регионални развој општина Колубарског округа, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа из Лесковца, Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља из Крагујевца, Регионална агенција за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа Краљево, као и Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине из Лознице.
У категорији Најбољи промотивни наступ Општих удружења предузетника диплому је добило Опште удружење предузетника Трстеник.
Награде је уручио директор Националне агенције за регионални развој Милош Игњатовић који се захвалио свим локалним самоуправама, предузетницима и развојим агенцијама на учешћу, изразивши наду да ће и следеће година ове манифестације бити једнако квалитетне.
У име Београдског сајма учесницима се захвалио Остоја Илић који је казао да је јединствена оцена свих излагача да је сајам био одличан, као и да увек може још боље и додао да се постављају нови критеријуми и за оцењивање и за излагања, што ће ову манифестацију следеће године подићи на још виши ниво.

Награде најуспешнијим предузетницама

Првог дана Сајма предузетништва „Бизнис база“ додељена су признања најуспешнијим предузетницама по регионима. 

Успешна у бизнису у Региону Јужна и Источна Србија је Соња Гавриловић, сувласница и директорка „Видра“ доо из Лебана, која се бави производњом наменске одеће.

Успешна у бизнису у Региону Шумадија и Западна Србија је Данијела Божић, власница занатске радње „O!PHILIP“ из Краљева која се бави производњом дечије одеће.

Успешна у бизнису у Региону Војводина је Марија Жјак, власница „Мале млекаре“ из Силбаша код Бачке Паланке, која се бави прерадом млека и производњом сирева.
Успешна у бизнису у Београдском региону је Александра Поповић, сувласница и директорка „Наг“ доо која се бави производњом радних униформи.

Најуспешније предузетнице су изабране на основу пријава на јавни позив НАРР-а, а по програму подршке женском предузетништву.

У оквиру овог Програма предузећима у власништву и управи жена одобравана су бесповратна средства за унапређење конкурентске позиције на тржишту и на тај начин је подржано 48 предузећа, са укупним износом од 7,6 милиона динара. У оквиру истог програма, Национална агенција је доделила признања најуспешнијим предузетницама по регионима у Србији.

Уручено 40 сертификата пружаоцима услуга за подршку пословању МСПП сектора
На Међународном сајму предузетништва „Бизнис база“ уручено је и 40 сертификата општим и специјализованим пружаоцима услуга за подршку пословању МСПП сектора малих и средњих предузећа и предузетника МСПП.
„Током реализације пројеката финансијске подршке за унапређење конкурентности предузећа уочено је да су предузећа често у позицији да лутају у потрази за квалификованим консултантима који ће им омогућити успешну реализацију пројекта. Управо то је био повод за креирање Регистра пружалаца услуга за подршку пословању МСПП и поступка сертификације пружалаца услуга за подршку пословању“, изјавио је директор Националне агенције за регионални развој Милош Игњатовић приликом уручења сертификата.
Он је додао да је од почетка поступка сертификације до данас укупно сертификовано 86 пружалаца услуга. Међу њима, 53 је сертификовано као општи, а 33 као специјализовани пружаоци услуга за подршку пословању МСПП сектора.

                                                                                                             Извор: Кућа добрих вести/НАРР


Последњи пут измењено субота, 30 новембар 2013 00:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015