Кућа Добрих Вести

Login

Аруновићева прва, Арсовићева друга, Максимовићева и Златић трећи на ранг листама

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1anasiranglisteМИНХЕН - Међународна федерација стрељачких споротва (ИССФ) чије је седиште у Минхену објавила је коначне светске ранг листе за 2013. на којима је Зорана Аруновић заузела прво и друго место, Андреа Арсовић друго, а Ивана Максимовић и Андрија Златић су трећи.


Прво место на ранг листи за ваздушни пиштољ освојила је  Зорана Аруновић захваљујући сребрној медаљи у финалу Светског купа у Минхену чиме је са друге дошла на прву позицију и потиснула на четврто место Кинескињу Гуо, водећу на новембарској ранг листи.
На листи за МК пиштољ Аруновићева је остала друга иза Јинг Јинг Џанг (Кина). На обе листе, Јасна Шекарић је 12. На листи за ваздушни пиштољ 19. место држи Бобана Величковић.
На светској ранг листи МК пушком тростав за даме, Андреа Арсовић је друга иза  Зубласинг (Италија), док је Ивана Максимовић пета.
Ивана Максимовић је на ранг листи за ваздушну пушку трећа, а Андера Арсовић шеста. Кинескиња Силинг Ји завршила је сезону ваздушном пушком  као број један.
Немања Миросављев је  четврти на листи за МК пушку тростав где је  неприкосновен Италијан Николо Камприани. Миленко Себић је 49. У пласаману на листи за МК пушку 60 метака лежећи, Миросављев је 18. (први је Намац Јуингхаенел), док је у рангирању ваздушном пушком 22. (први је Кинез Тао Ванг).
Андрија Златић је на листи за МК пиштољ трећи, Дамир Микец 15. а Димитрије Гргић 35. На ранг листи за ваздушни пиштољ, Златић је четврти, Микец 21. и Гргић 22.  Са оба оружја сезону је као први на светским ранг листама завршио Јонг Ох Јин (Кореја).
Србија, после дуже времена, има двојицу стрелаца на ранг листи у гађању глинених голубова – трап. Пера Недић је 100. док је бронзани јуниор са ЕШ Немања Смиљанић 122. Број један ове сезоне у свету је Италијан Ђовани Пелиело.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија