Кућа Добрих Вести

Login

Пред метама у Хали спортова за викенд 243 стрелца

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1internacionalnomilisavljevickocovicmaksimovicarsovicarunovicdjapicБЕОГРАД - Стрељачки савез Београда под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда организоваће 14. и 15. децембра у Хали спортова у Новом Београду 38. „Интернационално првенство Београда“ ваздушним оружјем на коме ће учествовати 243 стрелца (143 из иностранства и 90 домаћих) из 12 земаља (Босна и Xерцеговина, Бугарска, Хрватска, Салвадор, Mађарска, Македонија, Црна Гора, Русија, Србија, Словенија, Словачка и Украјина) саопштили су организатори на конференцији за медије у Скупштини града Београда.


- Број места у Хали спортова је ограничен и због тога смо, уз жаљење, морали да одбијемо неколико селекција. Интересовање је огромно, Украјинцима је ово, на пример, изборно такмичење за Шампионат Европе идуће године – рекао је Миле Ђапић председник СС Београда.- Када су у питању домаћи стрелци, трудили смо се да омогућимо свим нашим најбољим такмичарима да гађају и пријављени су  сви олимпијци и репрезентативци, али и да отворимо врата младим, талентованим такмчарима и такмичаркама да у веома јакој међународној конкуренцији виде колико могу. Захваљујемо се Секретаријату за спорт и омладину Београда који изузетно помаже наше програме и посебно организацију овог такмичење које је стекло велики углед у свету.
Ђапић је истакао да се другу годину за редом „Интернационално првенство Београда“ „судара“ са великим рукометним догађајима:
- Против медијски „јачег“ спорта не можемо да се боримо па сам, зато,  пријатно изненађен одзивом представника медија на овој конференцији и захваљујем вам се у име свих. Молим вас да позовете Београђане да дођу, посебно у недељу када су финала. Имаће прилику да виде да стрељаштво није статичан спорт и да битке за медаље итекако могу да буду узбудљиве.
Драгољуб Кочовић заменик секретара за спорт и омладину Београда је похвалио стрелце за изузетне резултате које су постигли ове године и нагласио:
- Стрељаштво је пример спорта где се са јако мало новца, постижу невероватни резултати захаваљујући љубави према свом спорту стрелаца, тренера и стрељачких радника, али и огромном ентузијазму. Такви спортови заслужују да се праведније расподељује спортски динар, од локалне самоуправе до државе. Град Београд ће наставити да помаже организаторима оваквих манифестација, али и стрељачкој организацији да добије нове, савремене објекте. Стрељаштво има и драгоцене пријатеље међу представницима „седме силе“, показало се и на овој конференцији за медије. Дешавало ми се да на другим сличним скуповима у неким спортовима не буде присутан ни један новинар...
Присуствовале су и три такмичарке које су освојиле четири мала кристална глобуса за сребрне медаље у финалу Светског купа у Минхену у новембру: Зорана Аруновић (два), Ивана Максимовић и Андреа Арсовић.
1internacionalnokocovicmaksimovicarsovicИвана Максимовић, олимпијска вицашампионка из Лондона прошле године је  рекла:
- Мени је ово можда и најдраже такмичење, са сјајном атмосфером и одличним условима. Ове године сам имала одличне резлтате, мали кристални глобус за друго место у финалу Светског купа, бронзу на ЕШ у Осијеку, две бронзе на Светским куповима, злато и сребро на МИ и волела бих да је украсим и једном статуом „Победника“ за тријумф на „Интернационалном првенству Београда“.
Андреа Арсовић  се захвалила на помоћи у спровођењу програма ОКС, Министарству омладине и спорта и СС Србије и нагалсила:
- „Интернационално првенство Београда“ је једино велико такмичење у мом граду и волела бих да победима и ставим лепу тачку на сјајну годину јер сам освојила сребро у финалу Светског купа, два злата на Светским куповима, бронзу на МИ... Била би то и лепа најава за догодине, када на СП у Гранади у септембру јуримо прве олимпијске визе и  моја новогодишња жеља је да их буде што више...
Зорана Аруновић је истакла је „Интернационално првенство Београда прилика да спортске пријатеље из целог света угосте и покажу им Београд:
- Имали смо напорну и веома успешну годину и желела бих да је завршим победом у Хали спортова. Последњих сезона пушком и пишољем скоро увек су побеђивале такмичарке из Србије, нека то буде и ове године. Освојила сам медаље на сваком Светском купу на коме сам гађала и чак два сребра у финалу и по томе ћу памтити 2013. У Гранаду на СП идем да освојим олимпијску визу и на миру се припремим за Рио. Волела бих да нас буде што више...
Драган Милисављевић, генерални секретар СС Београда је обавестио да је ће се на  „Интеранационалном првенству Београда“ делити награде за „Трофеј Београда“ и потом „Победници“  за успехе на „Гран при Београда“:
- У суботу је „Трофеј Београда“. Од 9,15 до 12,20 је такмичење пиштољем за сениоре и јуниоре и медаље ћемо поделити од 12,45 часова. Од 12,45 до 14,20 је такмичење пушком за сениоре и јуниоре а награде ће примити у 14,30 часова. По подне, од 14,45 до 17 часова гађаће сениорке и јуниорке пушком и од 17,30 и 18,45 часова пиштољем.  Поделе трофеја су у 17,30 за пушку и 18,45 за пиштољ. Неће се гађати и финала. Другог дан гађаће јуниорске и сениорске категорије заједно за „Гран при Београда“, статуе „Победник“ и  новчане награде од 500, 300 и 200 евра. Од 18 је финала мушкараца пиштољем, потом од 18,50 финале пушком за мушкарце. Од 19,40 за титуле ће се борити жене пушком и на крају од 20,30 даме пиштољем.
Прошле године на „Трофеју Београда“ српски стрелци су освојили  пет медаља: две златне (Јасна Шекарић пиштољем и Андреа Арсовић пушком), две сребрне (Бобана Беличковић пиштољем и Миленко Себић пушком) и две бронзане (јуниори Стефан Александровски и Тиха Тодоровић – обоје пушком).
 Другог дана за „Гран при Београда“ стрелцима Србије припало је седам трофеја: један златни (Бобана Величковић пиштољ), три сребрна (Зорана Аруновић и Димитрије Гргић пиштољем и Немања Миросављев пушком) и три бронзана (Јасна Шекарић и Андрија Златић пиштољем и Андреа Арсовић пушком).
Пехари Секретаријата за спорт и омладину Београда намењени најбољој  такмичарки и такмичару „Интернационалног првенств аБеограда“ лане су припали Јасни Шекарић за за 390 кругова и злато првог дана и бронзу другог дана и Мађару Петеру Шидију за две победе пушком.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 11 децембар 2013 16:42
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија