Logo
Одштампајте ову страницу

Обука за привлачење инвестиција у општинама

Оцените овај чланак
(6 гласова)

SKGOoooБЕОГРАД - Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО), уз подршку УСАИД-а, покреће прву онлајн (интернет) обуку за око 80 запослених у градским и општинским администрацијама у Србији.

Поменута обука трајаће десет недеља, почев од 27. јануара до 7. априла ове године, а намењена је запосленима у 32 града и општине у Србији који се баве локалним економским развојем.
Теме које ће полазници обуке током десет недеља изучавати су: правни и институционални оквир за локални економски развој, привлачење инвестиција и подршка постојећој привреди, инструменти за локални економски развој и јавно-приватна партнерства.
Предност оваквог начина учења је у омогућавању рада са полазницима обуке који су на различитим локацијама, уз остваривање значајне финансијске уштеде.
Осим тога, значајно се скраћује време од почетка едукације до примене стеченог знања у пракси.
Поменута е-обука организује се у оквиру пројекта "Локални економски развој - образовни одговор" који финансира УСАИД Пројекат одрживог локалног развоја, а спроводи СКГО.
Центар за обуку СКГО до сада је организовао велики број класичних обука на различите теме од значаја за развој градова и општина, које је током претходних пет година похађало више од 8.000 запослених у градским и општинским администрацијама.
Од ове године посебна пажња биће посвећена организацији обука на даљину, са циљем да се допре до што већег броја полазника и да им се омогући стицање знања неопходних за ефикасно управљање економским развојем у локалним заједницама.
                                                                                                Извор: Кућа добрих вести/СКГО


Последњи пут измењено недеља, 26 јануар 2014 15:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015