Logo
Одштампајте ову страницу

Програм ЕУ за помоћ локалним самоуправама у Србији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

euuuuuuuБЕОГРАД - Делегација Европске Уније (ЕУ) у Србији потписала је уговоре са 32 града и општине у Србији, чији ће пројекти бити финансирани са укупно 4,5 милиона евра у оквиру програма "EU Exchange 4".

У реализацију програма, чија је укупна вредност 5,8 милиона евра, укључено је 85 градова и општина.
Од тога ће 4,5 милиона евра бити усмерено у подршку за 32 градска и општинска пројекта, а 1,3 милиона евра намењено је реализацији три компоненте које програм обухвата - општинско планирање, општинске финансије и реализација грант шеме.
Овај програм бави се најзахтевнијим и најдуготрајнијим реформским процесима, трансформацијом администрације и њеним профилисањем у модеран сервис за грађане.
Конкуришући за средства из овог програма, локалне самоуправе стичу искуство у програмирању и спровођењу пројеката који треба да допринесу бољој и ефикаснијој искоришћености средстава у наредним годинама.
Министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић рекао је да су до пуноправног чланства у ЕУ пред Србијом бројни изазови и да је један од примарних - промена Закона о регионалном развоју.
Он је истакао да је главни циљ овог програма јачање капацитета локалне самоуправе, указујући посебно неопходност иницијативе градова и општина.

                                         Извор: Кућа добрих вести/Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе


Последњи пут измењено четвртак, 30 јануар 2014 11:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015