A+ A A-

Шибалићева и Стефановић прваци Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1lukstrelaFORGOISVILANOVICБЕОГРАД - Мина Шибалић (Прави пут, Земун) и Никола Стефановић (Ниш) освојили су после распуцавања шампионске титуле за кедетски узраст на Првенству Србије у стреличарству олимпик стилом у сали „Бг спортског центра Ковилово“.


Шибалићева је у финалу са 6:0 победила Анђелу Рогуљу из Кошутњака, бронзана медаља припала је Јелени Цветковић (Сребрна стрела) која је била боља у мечу за треће место од Катарине Сикируш (Кнез Лазар) такође са 6:0.
Код дечака, у финалу су се нашла два стреличара Ниша, успешнији је био (8:7) Никола Стефановић. Сребро је припало Николи Динићу. Бронзаним трофејом окитио се Матија Стојановић (Наисус) који је са 6:0 победио Стевана Стојкова (Мета 013). Ово су, уједно, биле, једине две категорије где се распуцавало за медаље.
Учествовала су само два јуниора олимпик стилом, победио је Слободан Форго (Панчево) са 463 круга, други је био Петар Стефановић (Ниш) са 448 кругова.
1lukistrelarolandklajnerisvilanovicЈуниорки је било пет, славила је Катарина Милошевић (Ниш) са 530 кругова, испред Јасне Радошевић (Велос) са 476 и Милице Марковић (Прави пут) са 472 круга.
Најбољи мастерс олимпик стилом био је Золтан Чањи из Кастл арчерија са 507 кругова, Ивица Шпехер (Панчево) заузео је друго место са 492 круга, док је трећи завршио Миодаг Златковић (Наисус) са 469 кругова.
Код старијих пионира, редослед је био Вукашин Величковић (Наисус) 401, Алекса Обрадовић (Арена бр. 1, Београд) 397 и Марко Гутеша (Елит арчери) 391 круг.
Данијела Ђaкив, млађа пионирка Правог пута освојила је прво место са 375 кругова, испред Иве Пецовић са 208 и Тање Ђекић (обе Кошитњак) са 155 кругова.
Гађале су и две млађе пионирке, Анђела Младеновић (Наисус) са 170 кругова била је прва, Марија Узелац (Таргет) са 110 кругова – друга.
Прва три места олимпик стилом за млађе пионире припала су Михаилу Младеновићу (Ниисус) 314, Матеји Ђукићу (Ниш 2002) 263 и Андрији Манојловићу (Мастер ероу) са 226 кругова.
Компаунд стилом (лукови са точкићима) победио је јуниор Кастл арчерија из темерина Роланд Клајнер са 551 кругом, Давид Бискуповић са 529 кругова био је  други, а Стефан Жикић (обојица Панчево) трећи са 505 кругова.
Каталин Варга (Кастл арчери ) била је једина јуниорка компаунд стилом и погодила је 378 кругова.
Кадет Кастл арчерија Золтан Чањи погодио је компаунд стилом 514 кругова.
1LUKISTRELANAISUSОдржано је и такмичење голим луком. Победио је Драган Свилановић (Елит арчери) иначе председник Стреличарског савеза Србије са 481 кругом, сребро је припало Милошу Вуковићу (Сребрна стрела) са 457, а бронза Милету Покрајцу (Сагитаријус) са 431 кругом.
Технички организатори Шампионата Србије, на коме је учествовало близу 60 такмичара и такмичарки, били су клубови Сребрна стрела и Елит арчери из Београда.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 01 април 2014 15:36
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани