Logo
Одштампајте ову страницу

За развој хортикултуре потребна системска подршка

Оцените овај чланак
(4 гласова)

hortikulturaaaaaaБЕОГРАД – За развој хортикултуре потребна је системска подршка и држава је спремна да је пружи, порука је послата данас са отварања Међународног сајма хортикултуре на Београдском сајму.
„Министарство је отворено за сарадњу и спремно да саслуша идеје и предлоге свих који желе да унапреде област хортикултуре у Србији којој је неопходна системска подршка институција“, рекао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Драган Гламочић отварајући 19. Meђунaрoдни сajaм хoртикултурe "BeoPlantFair".
Он је подвукао да су сви учесници сајма хортикултуре у заједничкој мисији очувања животне средине и ефикасног коришћења природних ресурса.
„Подршка Министарства се огледа кроз издвајање бесповратних средстава за подизање вишегодишњих производних засадa, подизање матичних засада воћа, винове лозе и хмеља односно подстицаja за производњу садног материјала, сертификацију и клонску селекцију воћака, винове лозе и хмеља односно унапређење расадничарске производње, затим за набавку нове опреме и механизације, осигурање засада, биљну производњу, као и за минерално ђубриво и дизел гориво“, истакао је министар пољопривреде.
Након отварања, министар Гламочић обишао је штандове излагача и присуствовао отварању изложбе радова предшколских установа „Чаробна шума“, објавило је Министарство пољопривреде.
Под слоганом "Улепшај живот" 19. Meђунaрoдни сajaм хортикултуре окупио је више од 100 излагача из земље и иностранства из разних области хортикултуре - воћарства, виноградарства, пчеларства, гајења лековитог биља, производње садница и семенског материјала, узгајања цвећа и цветног материјала, узгоја и одржавање зелених површина, пејзажне архитектуре.
Више о сајму прочитајте ОВДЕ.

Извор: Кућа добрих вести/Министарство пољопривреде


Последњи пут измењено четвртак, 03 април 2014 22:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015