Logo
Одштампајте ову страницу

Проглашени победници „Најбоље из Србије 2013“

Оцените овај чланак
(6 гласова)

nis-naslovnaБЕОГРАД - Мамас бисквит хаус – најбољи је локални бренд, Премиа - најбоља трговинска робна марка, а Наше зрно, најбољи нови бренд у 2013. објављено је на вечерашњој свечаности "Најбоље из Србије 2013" у Југословенском драмском позоришту, у организацији Привредне коморе Србије, Министарства трговине и дневног листа Привредни преглед.

Ове године за то престижно признање је конкурисало 175 брендова, а проглашена су 23 победника за 2013. годину, као и најбољи робни и корпоративни бренд у протеклој деценији.

Оно што је измамило осмехе и топле аплаузе подршке је чињеница да су најбољима из Србије признања уручили најбољи из Србије, најуспешнији наши млади талентовани људи, студенти, научници и иноватори, астрономи, дизајнери, спортисти, еколози, говорници, победници на многим престижним такмичењима у свету, међународним конкурсима.

Била је част јуче бити међу овим дивним младим људима, нашом садашњошћу и будућношћу који у заједници са врхунским нашим менаџерима, који су допринели изградњи и угледу наших робних марки познатих и широм света, могу Србију, да учине земљом привлачном да сви из света пожеле да у њу дођу, раде, инвестирају, па и остану да у њој живе.

На свечаности проглашења победника били су и говорили и уручивали признања и потпредседник Владе Србије Расим Љајић, а председник Привредне коморе Србије, која већ деценију организује доделу признања "Најбоље из Србије",  Жељко Сертић истакао је, између осталог, да је промоцијом наших најбољих брендова јача национални бренд и слика Србије у свету, њена тржишна позиција и углед у иностранству.

 

NIS NASLOVNA

 

Металац и Плазма компаније Бамби - најбољи брендови у Србији у протеклој деценији

Металац и Плазма најбољи су брендови у Србији у претходних десет година. Металац је проглашен за најбољи корпоративни бренд а Плазма за најбољи робни бренд у претходној деценији.

У категорији Најбољи извозник, победници су Фијат аутомобили Србија, и то као велико предузеће, а међу малим и средњим предузећима ту титулу је понео Биоенерџи поинт (Биоенергy).
Када је реч о корпоративном бренду, награђени су Концерн Бамби (храна), Нектар (пиће), Хемофарм (хемија, козметика, фармацеутски и сродни производи), Алфа Плам (трајна потрошна добра), Мона (одећа и обућа), НИС (производна добра и пословне услуге), ДИС (велика услужна предузећа) и Енергопројект Ентел (мала и средња услужна предузећа).
У категорији робни бренд, најбољи су Искон уље (храна), Јелен пиво (пиће), Мерикс (хемија, козметика, фармацеутски и сродни производи), Металац посуђе (трајна потрошна добра), Икстрим интимо (Еxтреме интимо - одећа и обућа) и Хибрид сунцокрета Сумо 1 ПР (производна добра и пословне услуге).

Кока-кола најбољи страни бренд

У категорији страних корпоративних брендова који послују у Србији лауреат је Кока кола Хеленик, а за најбоље увођење страног бренда на тржиште Србије награда је припала компанији Гаспром петрол стејшнс.
За најбоље јавно, државно или доминантно државно предузеће проглашен је Телеком Србија, док је футошки купус најбољи бренд са заштићеним географским пореклом.
Проглашена су укупно 23 победника за 2013. годину, као и најбољи робни и корпоративни бренд у протеклој деценији. Због великог броја квалитетних брендова пријављених у категоријама робе свакодневне потрошње – храна и пиће, биће проглашено и 12 добитника награде „Топ корнер“. То признање додељује се у сарадњи са водећим малопродајним ланцима, а подразумева посебне промотивне погодности.
На сајту www.najboljeizsrbije.rs само у периоду од 1. до 30. марта, регистровано је више од 16.000 посета и 95.000 прегледа страна, уз задржавање, у просеку, од 3,5 минута. Ови подаци сведоче о томе да је акција привукла значајну пажњу потрошача и представника стручне јавности. Гласали су и потрошачи из иностранства, пре свега, из земаља у окружењу.
Циљ акције je да подстакне стварање квалитетних српских производа, да се промовишу најбољи робни и корпоративни брендови из Србије, јача њихова тржишна позиција и улива поверење потрошачима и партнерима у земљи и иностранству.

Извор:Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 април 2014 12:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015