Кућа Добрих Вести

Login

Сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама

Оцените овај чланак
(3 гласова)

sajammmmm1БЕОГРАД – Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду 112 ЕXPO почиње сутра и трајаће до 26. септембра.

 

Сајам се отвара у 11 часова и одржаће се у хали 2 Београдскокг сајма. Најављено је учешће око 60 директних и око 130 индиректних излагача и учесника из двадесетак земаља, који ће представити више од 150 домаћих и светских брендова из ове области.

 

Последице катастрофалних поплава и других елементарних непогода, које су ове године однеле људске животе и нанеле непроцењиву материјалну штету хиљадама породица и држави поново су нагласиле улогу сајма у подизању свести о важности и улози превенције, праћења, планирања и управљања свим витално важним процесима. Овогодишњи програм додатно је актуелизован широм сликом, панел дискусијама и анализама узрока и последица поплава.

 

То је прилика да се од представника релевантних институција сазнају анализе овог искуства, уоче проблеми и поуке. Због свега тога се овогодишње, издање сајма одржава под слоганом "Превенција на првом месту", а генерално покровитељство Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, и покровитељство Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управе за безбедност и здравље на раду, дају овој едукативној, али и сајамској манифестацији са значајном привредном конотацијом, статус заштитно-безбедносног и пословног догађаја од највишег друштвеног интереса.

 

Окосницу сајамског концепта чини висока технологија у функцији превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду али и стручни пратећи програм.

 

ЕXPО нуди велики избор опреме и средстава из области превенције и заштите људи и имовине од природних катастрофа и непогода и људског немара, те безбедности и здравља на раду и хитног медицинског збрињавања.

 

Ради се, између осталог, о специјалним ватрогасно-спасилачким возилима за гашење пожара и спасавање, справама и опреми за почетно гашење пожара и опреми за рад са опасним материјама, стабилним инсталацијама и системима за детекцију и гашење пожара, структурној заштити од пожара, техничкој и оперативној заштити објеката од пожара, апаратима и опреми за реаговање у ванредним ситуацијама, уређајима и апаратима за интервенцију, мерење и детекцију у случају техничко-технолошких акцидената, опреми за спасавање, хитној  помоћи и (пара)медицинској опреми, безбедности радног места и производа, а посебно место излагачи поклањају средствима и опреми за личну и колективну заштиту на раду.

 

Поред непосредних произвођача и дистрибутера ове врсте опреме и услуга, на сајму учествује и значајан број државних, друштвених, образовних, медицинских и хуманитарних институција и организација, чија је делатност у непосредној вези са овом облашћу.

 

Радно време сајма биће од 10 до 17 часова. За пословне посетиоце улаз је бесплатан уколико се претходно региструју на сајту www.112-expo.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 21 септембар 2014 17:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија