Кућа Добрих Вести

Login

Признање за винарију Александровић из Тополе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

rakijaaaaaБЕОГРАД - Најбоља српска вина долазе из Шумадије, закључио стручни међународни жири на Фестивалу српских вина и ракије.

 

Српска вина имају све бољи квалитет и остварују престижне резултате на међународним такмичењима, истакнуто је приликом проглашења одлуке жирија на Фестивалу српских вина и ракије у београдском хотелу Краун Плаза. Током два дана фестивала, бројне винарије имале су прилику да се представе београдској публици, што је посебно било значајно за мале и нове произвођаче вина.

 

Према одлуци међународног жирија, највише признања освојила је винарија Александровић из Тополе, а шампионски пехар њихово црвено вино „родослов 2006“, објавила је Привредна комора Србије.

 

Приликом уручења награде победнику, Миливоје Милетић, председник Привредне коморе Београда и вршилац дужности председника Привредне коморе Србије, изразио је задовољство што се оваквом манифестацијом афирмишу произвођачи, и нагласио да Комора настоји да подстакне десетине нових породичних винарија, и да им помогне око обезбеђивања пласмана.

 

Власник винарије Александровић захвалио се на признању, истакавши да је на трећем по реду овогодишњем Фестивалу српских вина и ракије „тријумфовала нова винска дестинација – Шумадија“.

 

Стручни жири, који су чинили енолози из Италије, Хрватске, Аустрије, Словеније и Новог Сада, оцењивао је 116 вина из 26 винарија. Резултате овог такмичења винара признаје Министарство пољопривреде јер се одвија по строгим правилима Међународне организације за вино и лозу ОИВ са седиштем у Паризу. Жири је такође многим винима доделио регионалну ознаку квалитета.

 

Свечаној додели признања присуствовали су представници Министарства пољопривреде и животне средине, Града Београда, комора, и бројни привредници.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 октобар 2014 10:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија