Logo
Одштампајте ову страницу

Сер Пол Џаџ – како свет учинити бољим

Оцените овај чланак
(10 гласова)

serrrrrr

БЕОГРАД - Председник српско-британске привредне коморе, оснивач Пословне школе у Кембриџу и један од највећих донатора за културу и образовање у Великој Британији, сер Пол Џаџ (Sir Paul, Judge), поручио је данас студентима Факултета за инжењерски менаџмент у Београду - да су посвећеност професији и успех у послу начин да се побољша окружење у коме живимо а свет учини бољим.


Нелсон Мандела је имао кључ како свет учинити бољим, и његову мисију ће памтити човечанство, рекао је Џаџ у препуној свечаној сали Факултета наводећи и велика имена из науке, књижевности, сликарства...Ајнштајна, Оскара Вајлда, Пикаса ... без којих се не може замислити ни прошлост, ни садашњост, а ни будућност.

Он је указао да се образовање мења у различитим околностима садашњице али и оценио да ће будуће образовање бити доступно свима захваљујући напретку технологије и имати могућност да смањи и чак уклони разлике и класе у области знања.

Према његовим речима, истовремено се суочавамо са порастом броја становника, унапређењем технологије и науке, физичком покретљивошћу, али изнад свега са већом доступношћу информација, умећем преношења знања и духом креативности.

„Успех се не може лако унапред проценити, ризик је увек присутан али без ризика нема ни могућности за успех“, рекао је студентима нагласивши да „не прави грешке само човек који никада ништа није радио ни покушавао“.

О развоју предузетништва младих у Србији

 

Сер Пол Џаџ, донедавно старешина Лондона, познат у међународним круговима по подршци коју пружа развоју културе и образовања, посветио је данашње предавање развоју предузетништва младих у Србији и могућностима за међународну сарадњу и размен

Џаџ је у званичној посети Влади Србије, а овим предавањем посвећеном младој предузетничкој академској елити наше земље, отворио је сезону експертских предавања из сфере инжењеринског менаџмента, информационих технологија, креативних индустрија и безбедности на Факултету за инжењерски менаџмент.

Сер Пол Џаџ је за своје прво обраћање у Србији одабрао Факултет за инжењерски менаџмент имајући у виду чињеницу да је реч о високошколској установи чији су оснивачи његове колеге са Кембриџа, међу којима и декан Факултета Владимир Томашевић.
Предавања ће наредних дана одржати и на Београдском универзитету и другим универзитетима у Србији.

 

Данашњим наступом и оригиналним приступом свим областима знања и образовања сер Џаџ је потврдио своје стратешко определење да окупља стручњаке из Србије и света.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 26 новембар 2014 21:30
Gordana Zankovic

ГОРДАНА ЗАНКОВИЋ - Рођена, живи и ради у Београду као новинар и преводилац.
Четрдесет година радног стажа провела је у обе професије, a у новинарству највећи део бавећи се питањима религије, претежно догађајима везаним за цркве и верске заједнице у Србији.

,,Кућа добрих вести" је права прилика да искуство које сам стекла у сусрету са умним људима и посебно људима од вере, филозофома, теолозима и другим који верују да је добро једино право опредељење, пренесем онима који тај пут следе и желе то да чују!

Као књижевни преводилац објавила је више превода са француског, италијанског и енглеског језика. Судски је тумач за француски језик.

Завршила је Девету београдску гимназију и Филолошки факултет, одсек за романистику.
Мајка је две предивне ћерке Милице и Невене!

Најновије од Gordana Zankovic

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015