Кућа Добрих Вести

Login

Слађана Николић, Драгослав Вишњић и „Спортнетворк“ победници „Медија хица 2014“

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1medijapoejdnacnosanagradamaБЕОГРАД - Слађана Николић (агенција НМТ), Драгослав Вишњић уредник атлетске рубрике „Спортског Журнала“ и екипа ТВ мреже „Спортнетворк“ победници су стрељачког такмичења новинара „Београдски медија хитац 2014“ које је на стрелишту „Новог Београда Ушћа“ у атомском склоништу организовао Стрељачки савез Београда као најаву 39. „Интернационалног првенства Београда“ од 12. до 14. децембар, најјачег турнира из календара ИССФ у региону!


Николићева је серијском ваздушном пушком (десет дијабола) забелижила 66 кругова и у апсолутној конкуренцији 16 учесника освојила одлично девето место. Невенка Шмакић („Србија данас“) са 56 кругова била је друга, док је Јелена Медић из „Спортског Журнала“ освојила треће место.
Вишњић је био сјајан, 85 од могучих 100 кругова и са четири круга предности освојио је прво местао. Жељко Караџић из „Спортнетворка“ био је са 81 кругом други, а Павле Илић („Спортнетворк“) са 79 кругова – трећи. Небојша Мандрапа из „Вечерњих новости“ је са 75 кругова заузео четврто место, док је Дејан Нистор из „Радија С“ пети са 73 круга. Шести је завршио Марко Средојевић („Србија данас“) са 71 кругом.
„Спортнетворк“, са чија су оба члана екипе била на појединачном постољу,  сигурно је освојио прво место са 160 кругова. „Спортски Журнал“ са 144 круга је други (Вишњић 85, Марко Марковић 59), док је треће место припало „Вечерњим новостима“ са 143 круга (Мандрапа 75, Игор Камбер 68). Четврти је „Радио С“ са 142 круга (Стеван Денковски 71, Нистор 73), пета је селекција „Србија данас“ са 129 кругова (Марко Средојевић 71, Марко Милаш 58).
1medijaekipnoУчеснике је поздравио Драган Милисављевић генерални секретар СС Београда истакавши да ће савез идуће године прославити 150 година од оснивања и позвао представнике медија да прате „Интернационално првенство Београда“ на коме се очекује око 250 учесника од тога око 150 из иностранства.
Трофеје и награде је уручила Андреа Арсовић олимпијка Партизана, која је у септембру на СП у Гранади освојила прву олимпијску визу за Рио за Србију, промотер „Интернационалног првенства Београда“. Уједно, била је и строг судија, али су новинари били дисциплиновани и нису јој дали прилику да подели жуте и црвене картоне.
- Ово је било сјајно такмичење, драго ми је што су новинари на својој кожи осетили какав је наш спорт и колико је захтеван. Надам се да ће нас убудуће мање критиковати ако не постигнемо увек добре резултате – нашалила се Андреа Арсовић. - Судијски посао на ватреној линији сам са лакоћом обавила. Екипно такмичење било је вома узбудљиво, „Спортнетворк“ је одмакао противаницима, док су друга, трећа и четврта екипа поређане у два круга! Моји фаворити су били „Спортски Журнал“ и „Спортнетворк“. Радујем се нашем новом сусрету на „Интернационалном првенству Београда“ од 12. до 14. децембра у Имплус холу код хотела Крун плаза.
1medijaucensiciiorganizatoriСјајан домаћин „Београдског медија хица 2014“ био је стрељачки клуб „Нови Београд Ушће“. Новинари су гађали на стрелишту на коме тренира олимпијска вицешампионка из Лондона 2012. Ивана Максимовић. Уз Андреу Арсовић, ацистирали су им генерални секретар СС Београда Драган Милисављевић, стрелац „Новог Београда Ушћа“ Душица Антонијевић и тренер и стрелац овог клуба Стефан Вишекруна, као и такмичарка Звездаре Александра Ристовић.
Судијски тим, који је десет минута после завршетка направио и билтен и поделио га учесницима (као на великим такмичењима) чинили су Далибор Фатић генерални секретар „Новог Београда Ушћа“ и Марио Блажак тренер Земун Центра.


Последњи пут измењено среда, 03 децембар 2014 17:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија