Кућа Добрих Вести

Login

На 39. „Интернационалном првенству Беогрaда“ 260 учесника!

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1INTERNACIONALNODJAPICMARICARSOVICCIRICGRGICPEJOVICБЕОГРАД - Близу 260 стрeлаца из 15 земаља (107 из Србије) учестбоваће од 12. до 14. децембра на 39. „Интернационалном првенству Београда“ у „Импулс холу“ поред хотела „Краун плаза“ саопштено је на конференцији за медије у Клубу спортиста Партизана.


- У година када су Србију задесиле велике поплаве, а изгорело нам је и градско стрелиште у Миријеву поред просторија нашег савеза, било је потребно много храбрости да организујемо наше такмичење и да не прекинемо традицију - рекао је у поздравној речи Миле Ђапић, прдседник организатора Стрељачког савеза Београда и Организационог одбора. – На срећу, имали смо велику подршку Града Београда и Секретаријата за спорт и омладину Београда  без које не бисмо могли да га организујемо и будемо добри домаћини.
Никола Марић директор такмичења истакао је да ће се  првог дана, у суботу 13. децембра,  одржати „Трофеј Београда“ где ће се рангирати резултати у сениорској и јуниорксој конкуренцији, а другог дана, у недељу 14. децембра  „Велика награда Београда“ где ће се поделити и 4.000 евра за награде. Уз статуу златног „Победника“ првопласирани ће добити и 500 евра, другопласирном следује сребрни „Победник“ и 300 евра, а трећепласираном бронзани „Победник“ и 200 евра.
- Финала су оба дана од  17, 18, 19 и 20 часова и  биће, верујем, веома узбудљива јер долазе квалитетни стрелци, па ето прилике за љубитеље спорта да дођу и да  уживају. Неке репрезентације ће доћи раније и у сарадњи са клубом Нови Београд Ушће  обезбедићемо им термине за тренинге.
Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину Београда је рекао да „Интернационално првенство Београда“ ужива велики углед у стрељачком свету и да на њему српски стрелци традиционално имају много успеха:
- Увек „ослушкујем“ шта ће се десити у  Загребу на турниру који је пре нашег „Интернационалног првенства Београда“. Ове године су наши стрелци освојили 12 медаља у Загребу и  лавовски део наградног фонда и тако направили сјајну увертиру за  наше такмичење па очекујем да нас и ту обрадују високим пласманима. „Импулс хол“ у коме ће се гађати, је лепа дворана у којој ће свима бити угодно.
1INTERNACIONALNOARSOVICCIRICPEJOVIC„Интернационално првенство Београда“ је, према речима Срећка Пејовића спортског директора СС Србије, једно од критеријумских за састав репрезентације за Шампионат Европе  идуће године у Арнхему у Холандији до 28. фебруара до 8. марта:
- После турнира у Минхену, „Интернационално првенство Београда“ је са, можда,  најдужом традицијом у свету и најјаче у региону. Наши стрелци имаће јаке ривале, биће и под малим притиском због репрезентације, што је, уједно,  додатни мотив  за добре резултате и пласмане. Велика ми је част и задовољство што водим ову репрезентацију у којој су врхунски асови...
Промотер „Интернационалног првенства Београда“ је Андреа Арсовић стрелац Партизана која је  прва Србији донела олимпијску визу за Рио а  прошле године је победила на „Трофеју Београда“ и била друга на „ВН Београда“:
- Ово ми је омиљени турнир, волим да гађам пред својом публиком, породицом и пријатељима. Конкуренција је таква да инспирише. Лепо је  имати за противнице Сњежану Пејчић из Хравтске бронзану са ОИ у Пекингу, па Ивану Максимовић сребрну из Лондона, сјајне украјинске и руске такмичарке.  Надам се да ћу „погодити“ једног „Победника“...
Димитрије Грић репрезентативац Академца је на „Трофеју Младости“ у Загребу минулог викенда освојио сребро пиштољем са одличних 586 кругова у основном делу:
- Толази Тузински из Словачке који ме је победио у Загребу  и ето прилике за реванш, а ту је и Украјинац Коростилов победник ОИ младих у Нанкингу. И Микец је у сјајној форми имао је недавно 584 круга што је веома висок резултат. Неће бити лако ни ући у финале, а камо ли победити.
Конференцији за медије присуствовали су и Драган Милисављевић генерални секретар СС Београда као и бројни тренери и стрељачки радници. Сјајан домаћин био је Стрељачки клуб Партизан, а за освежење побринуо се ресторан „Петица“ са Аде Циганлије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 09 децембар 2014 16:45
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија