Logo
Одштампајте ову страницу

Представљање анализе: како надокнадити приходе на локалу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SKUPSTINAAAAБЕОГРАД - Стална конференција градова и општина (СКГО) представиће сутра у Београду, студију "Анализа могућности за компензацију прихода од накнаде за коришћење грађевинског земљишта кроз порез на имовину".


Студија анализира да ли локалне самоуправе могу да надокнаде губитак настао услед укидања накнаде за коришћење грађевинског земљишта кроз повећање пореза на имовину, а анализу је урадио стручни тим Фондације за развој економске науке (ФРЕН), у оквиру пројекта који је подржала Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ).


Основни циљ студије је анализа фискалних потенцијала пореза на имовину, пре свега оних који до сада нису довољно или нису уопште искоришћени.


Она је намењена креаторима законског оквира, али пре свега представницима градова и општина и локалних пореских администрација, који администрирају порез на имовину у Републици Србији.


Том приликом биће представљене и измене у режиму пореза на имовину, које се могу очекивати у догледној будућности, имајући у виду да је овај порез од маргиналног јавног прихода дошао у ред пореза који из године у годину бележи значајан раст, најављено је из СКГО.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 28 децембар 2014 19:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015