Кућа Добрих Вести

Login

Италијанска компанија „Ригони ди Асиагио“ улаже у органску производњу у Србији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mini1БЕОГРАД - Министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић, генерални директор компаније „Ригони ди Асиагио“, Андреа Ригони и пољопривредни произвођачи, потписаће сутра Уговоре о закупу пољопривредног земљишта у државној својини.

 

Једна од највећих италијанских произвођача органске хране, компанија „Ригони ди Асиагио“ намерава да у Србији подигне вишегодишње засаде под органском производњом на око 200 хектара у првој фази инвестиције.

 

Поред тога, намера им је да на закупљеној површини инвестирају у заливне системе, у прерађивачке капацитете али и да успоставе сарадњу са локалним пољопривредним произвођачима, који ће своје органске производе моћи да пласирају поменутој компанији.

 

Сутра ће бити потписано укупно 27 уговора, а за укупну површину закупљеног земљишта на 653 хектара.

 

Уговор се потписује у  12 часова у великој сали зграде Општине Неготин (Трг Стевана Мокрањца 1).

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 јануар 2015 21:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија