Logo
Одштампајте ову страницу

Немачки произвођач меса "Тенис" оснива компанију у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

cadezБЕОГРАД - Највећи приватни произвођач меса у Европи, немачки Тенис (Tönnies) до краја ове недеље основаће компанију у Србији.

 

Делегација Тениса боравила је у Привредној комори Србије, где је са представницима надлежних државних институција и ПКС, разговарала о реализацији пословних планова. Састанку су присуствовали и Роналд Зелигер, председник Немачко –српског привредног удружења, као и представници Делегације немачке привреде у Србији.

 

“Након оснивања компаније у Србији предстоје нам велика улагања у фарме свиња, погоне за производњу сточне хране, а касније, након достизања потребног обима примарне производње, и у фабрику за прераду меса по Тенис стандардима, за домаће, регионално и светско тржиште. Један од наших стратешких циљева је сарадња са добављачима из Србије и пренос знања српским произвођачима”, изјавио је Улрих Греве, представник Тениса.

 

По оцени Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, инвестиције ове компаније од стратешког су значаја за опоравак домаће сточарске производње, подизање технолошког нивоа, јачање конкурентности српске пољопривреде, укључивање наших произвођача у Тенисов ланац и повећање српског извоза. „Фарме и погони Тениса, уверен сам, постаће модел за изградњу и осавремењивање постојећих објеката и постројења у Србији“, рекао је Чадеж.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 16 јануар 2015 11:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015