Logo
Одштампајте ову страницу

Срби освојили сва четири „Панонија трофеја“

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1AUT3MILUTINНОЈЗИДЛ АМ ЗE - Српски стрелци освојили су сва четири „Панонија трофеја“ на истоименом такмичењу у аустријском граду Нојзидл ам Зе, који се додељују стрелцу са укупно најбољим резултатом основног дела у три дана такмичења.


Пушком, славили су Андреа Арсовић са 1.250,5 кругова и Стеван Плетикосић са 1.873,3 круга, док су пиштољем трофеје освојили Зорана Аруновић са 1.156 кругова и Дамир Микец са 1.754 круга. Три победе у три дана уписали су пушком Милутин Стефановић и Дамир Микец.
И трећег дана, као и другог, сви српски стрелци гађали су у финалу и освојили су осам медаља: четири златне, три сребрне и бронзану! Златом се окитио,  трећи пут у три дана пиштољем Дамир Микец, исти подвиг пушком напаравио је и Милутин Стефановић,  пиштољем  је славила 1AUT3ZORANAЗорана Аруновић и пушком Андреа Арсовић. Сребро је припало Драгани Тодоровић пушком, Јасни Шекарић и Димитрију Гргићу пиштољем док је бронзом окитила Ивана Максимовић пушком!
Укупно у три дана репрезентативци Србије освојили су 19 медаља (десет златних, пет сребрних и четири бронзане).
Зорана Аруновић је пиштољем славила са 201,4 круга  претекавши за скоро два круга другарицу из репрезентације Јасну Шекарић (199,5). Трећа је била Мађарица С. Чонка са 180,6 кругова, док је Бобана Величковић забршила на шестом месту са 118,3 круга.
Пушком, хет трик забележио је Милутин Стефановић  победивши и трећег дана са 206,2 круга. Јапанац Масумото био је други са 201,5 кругова а Мађар Вереш трећи са 182,1 круг. Миленко Себић је завршио као пети са 119,7 кругова а осми је био Стеван Плетикосић са 79,2 круга.
Андреа Арсовић је тријумфовала ваздушном пушком са 209,4 круга што је боље од државног рекорда финала Иване Максимовић (209,2). Постоље су напуниле српске такмичарке, друга је била Драгана Тодоровић са одлична 207,3 круга а трећа Ивана Максимовић са 185,1 круг! Заиста фантастичан успех и одлични резултати који могу да радују спортског директора Срећка Пејовића пред ЕШ у Арнхему од 2. до 8. марта.
1AUT3ANDREAДамир Микец не само да је трећи пут победио у три дана него је сва три пута у финалу имао исти резултат 204,5 кругова што је боље од државног рекорда (203,8). Податак за рубрику „Веровали или не“ јер је веома тешко у финалу са 20 дијабола оцењиваних на децималу у три дана имати у десетинку исти резултат! Димитрије Гргић је освојио друго место са 198 кругова док је трећи био Мађар Нађ са 175,8 кругова. Андрија Златић је завршио  на четвртој позицији са 134,8 кругова.
- Нисам веровао својим очима када сам видео резултат трећег дана – причао је Микец.- Презадовољан сам, не смо због овог одличног финалих резултата него и због одличног основног дела. Имам разлога да са оптимизмом чекам битке за европске титуле.
Драган Доневић, тренер репрезентације је сумирао оцене:
- После овог такмичења, које нам је било контролно за ЕШ,  имамо два разлога за задовољство: због огромног броја трофеја које смо освојили али и због одличних резултата бољих и од државних рекорда.
1AUT3PLETIKOSICПлетикосић је последњег дана био први у основном делу са 623,9 кругова. Била му је то дуго устопно прво место у квалификацијама, док је првог дана је био четврти  и на крају – укупно први.  Други је, последњег дана, био Мађар Вереш са 622,3 а трећи срспки ас Милутин Стефановић са 621,3 круга. Као пети се у финале пласирао Миленко Себић са 619 кругова. „Улазница“ у финале  коштала је 617,7 кругова у конкуренцији 21 стрелца.
Андреа Арсовић је основни део ваздушном пушком трећег дана завршила на првом месту са 418,8 кругова. Првог дана је била друга у основном делу а другог дана шеста. Друго и треће место заузела су још две српске такмичарке, Ивана Максимовић са 415,4 и Драгана Тодоровић са 415,1 круг. Финале је вредело 411,7 кругова. Учествовало је 15 такмичарки.
Основни део пиштољем на првој позицији завршила је Бобана Величковић са одлична 384 круга, испред Јасне Шекарић са 381 кругом и Мађарце Тобаи Шике са такође са 381 кругом. Зорана Аруновић је била шеста са 380 кругова. Финале је вредело 364 круга. Аруновићева је првог дана била прва са фантастичних 391 круг, друго дана друга са 385 кругова.
1AUT3MIKECДамир Микец је у сва три гађања после основног дела био први (585, 583, 586). Трећег дана прва три места припала су српским стрелцима, Димитрије Гргић је био други са 569, а Андрија Златић трећи са 567 кругова у конкуренцији 16 такмичара. Финале је вредело 556 кругова.
Другог дана српски стрелци освојили шест медаље – три златне, сребрну и две бронзане.  Дамир Микец пиштољем и Милутин Стефановић пушком  освојили су док је пиштољем код дама славила Боранка Бобана Величковић.  Сребро је припало Андреи Арсовић  ваздушном пушком, док су се бронзама окитили  Димитрије Гргић пиштољем и Драгана Тодоровић пушком. У свим финалима Србија је имала по три учесника!
Првог дана српски стрелцима припало је пет медаља, три златне (пиштољем Зорана Аруновић и Дамир Микец, пушком Милутин Стефановић), сребрну (пиштољем Бобана Величковић) и бронзану (пушком Драгана Тодоровић).
Учествовали су стрелци из Чешке, Србије, Словачке, Аустрије, Јапана, Мађарске, Немачке и Пољске.
У стручном штабу били су Драган Доневић, Јелена Аруновић, Александар Златић и Горан Максимовић.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015