Logo
Одштампајте ову страницу

Сутра јавна расправа о нацрту закона о улагањима у ПКС-у

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ulaganjeeeБЕОГРАД - Јавна расправа о Нацрту закона о улагањима, који треба да пружи најбоље услове домаћим и страним инвеститорима, биће одржана сутра у Привредној комори Србије (ПКС), саопштено је из Коморе.

 

 

На завршној јавној расправи говориће министар привреде Жељко Сертић и председник ПКС-а Марко Чадеж.
Представници Министарства привреде преставић Нацрт закона о улагањима како би се кроз дискусију дошло до квалитетног законског текста.


Закон је, како се истиче, конципиран у складу са најбољим стандардима међународног инвестиционог права да пружи најбоље услове како страним тако и домаћим инвеститорима, као и правну сигурност сваког улагања.


Новим законом се мења ранији Закон о страним улагањима и ствара институционални оквир за бржу и ефикаснију помоћ онима који буду желели да инвестирају и запошљавају нове људе.


Нацрт закона предвиђа и формирање инвестиционих канцеларија на локалном и покрајинском нивоу, које би требало да подстичу и подржавају улагања, као и да врше контролу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 мај 2015 20:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015