Logo
Одштампајте ову страницу

Фонд за развој одобрио још 68 кредита привредницима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fondБЕОГРАД - Управни одбор Фонда за развој одобрио је још 68 кредита у вредности од 628.148.426 динара.


Кредити су одобрени по основу Програма за 2015. за предузетнике и правна лица и могу да се користе за инвестиције, набавку опреме и сировина, одржавање текуће ликвидности, као и за почетак пословања (старт ап кредити), објавило је Министарство привреде.


Кредити су одобрени са роком отплате од пет до десет година, у оквиру којих је период почека од једне до две године и са каматном стопом од 3% на годишњем нивоу.


Управни одбор је одобрио и четири репрограма за привредне субјекте који имају проблем у пословању и враћању кредита, као и један захтев за споразумно регулисање обавеза.


Како би се наставило са подршком привредним субјектима, Влада Републике Србије je прошле године, преко Фонда за развој, поново покренула кредитирање привреде после застоја који је настао почетком 2014. године.


Укупан број кредита које је Фонд за развој одобрио у овој години је 316, а њихова укупна вредност 6.162.363.149 динара.


Ова средства су намењена домаћој привреди и могу се користи за читав низ активности које ће унапредити пословање и допринети новом запошљавању.


Кредити се могу користити за реконструкцију постојећих или изградњу нових објеката, модернизацију производње новом опремом, обезбеђивање обртних средстава, али и као подстицај почетницима кроз старт ап кредите за оне који желе да се докажу у предузетништву.


Кредити Фонда за развој се одобравају по веома повољним каматама и са дужим роковима отплате. Конкурс је отворен током читаве године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 21 август 2015 22:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015