Logo
Одштампајте ову страницу

ПКС: едукативне радионице о предузетништву и јачању конкурентности

Оцените овај чланак
(2 гласова)

edukacija1223Привредна комора Србије организује серију едукативних радионица под називом „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“, намењених сектору малих и средњих привредних друштава.


Радионице, на којима ће бити представљен низ нових услуга намењених привредницима, биће организоване у сарадњи са Министарством привреде и Управом царина Министарства финансија, уз логистичку подршку DHL International Beograd, у регионалним привредним коморама, у периоду октобар – децембар.


Тим поводом данас ће бити одржана заједничка конференцији за новинаре Привредне коморе Србије, Министарства привреде и Министарства финансија - Управе царина, на којој ће бити представљене активности и подршка свих институција ради унапређења пословног амбијента, подизања конкурентности и ефикасности домаће привреде и подршке сектору МСП.
Представницима медија обратиће се Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, Катарина Обрадовић-Јовановић, помоћница министра привреде и Снежана Карановић, помоћник директора Управе Царина Србије у Сектору за царинске поступке и процедуре.


Овом приликом биће представљена брошура „Српска царина у сусрет привреди“, коју је за привреднике припремила Управа царина Министарства финансија, чији ће стручњаци држати предавања на едукативним радионицама.


Реч је о кратком приказу погодности и олакшица које би могле да унапреде пословање домаћих привредника, са акцентом на поједностављене царинске поступке.


Брошура ће привредницима бити доступна на радионицама у регионалним привредним коморама.


Конференција за новинаре ће бити одржана данас у 12 часова, у Привредној комори Србије, Ресавска 15.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 11 октобар 2015 20:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015