Logo
Одштампајте ову страницу

Бизнис уз шољицу кафе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kafa16БЕОГРАД - Привредна комора Србије подржала скуп Business café – Бизнис са поруком који је умрежио мале и средње предузетнике читавог региона.


Више од половине послова договори се уз шољицу кафе, показују истраживања, а то је потврдило и око 200 предузетника региона и оних који тек желе да започну сопствени посао, који су се окупили у Миксер хаусу, да би разменили контакте, идеје за нове пројекте и приче о успеху.


Бранислава Симанић, секретар Заједнице предузетника ПКС, истакла је да је подршка Привредне коморе Србије оваквим скуповима у складу са стратегијом Владе да 2016. буде "Година предузетништва". "Основни циљ организовања овог скупа је да покажемо да је могуће успети у послу и код нас и у региону", рекла је она и прецизирала да је тема Business caféa - "Бизнис са поруком". 

 

Циљ је, како је навела, умрежавање предузетника, јер су људи дошли пре свега, да би разменили искуства и занања.


"Није лако онима који крећу у сопствени бизнис, али једни другима овде дају подршку. Порука која се шаље је да може да се успе у Србији", рекла је она, додајући да је ово само један у низу догађаја, а планирано је да се наредни, посвећен "Врхунском српском производу" одржи у марту, такође у Београду.


„Анђели колачи“


Милица Чалија, сувласница фирме "Анђели колачи", сматра да су овакви сусрети значајни за упознавање предузетника и размену контаката. Важно је да неко ко размишља да се упусти у предузетништво, на оваквим скуповима добије подстицај за то. Чалија је објаснила да је идеју за бизнис добила тако што су она и муж пре четири године решили да оставе корпоративне воде и пређу у предузетничке.


"У том тренутку смо размишљали да почнемо здравије да се хранимо, да деци не желимо да дајемо слаткише који имају адитиве, желели смо укусан а здрав слаткиш, а тога на тржишту није било. Тако смо направили 'Анђеле', који су стигли и до тржишта Црне Горе, а ове године нас очекује велики корак ка хрватском тржишту", рекла је она. Предузетница Јована Леа Симић из фирме JDM објашњава да се бави развијањем квалитетних брендова, а прво су, како је рекла, развили сопствени бренд ексклузивне хране "Little blu pot”.


"Ту имамо џемове са зачинским биљем, али се бавимо и развојем других брендова и извозимо и туђе брендове. Извозимо у Њујорк, Канаду, Шпанију и Норвешку. Бавимо се и консалтингом", рекла је она, додајући да су овакви сусрети нарочито важни за развој пословања и да је ово пети Бизнис кафе којем присуствује. "Одлично је када је реч о размени искустава, увек сретнете некога ко зна некога, и онда се брзо реализује нешто. Битно је бити присутан и активан", навела је.


Маја Лалић из Миксер хауса рекла је да је Миксер постао врста платформе, где људи сродних идеја сами долазе са предлозима. Тако смо прихватили и овај предлог. Према њеним речима, ово је начин да се креативни људи оснаже да учествују у великој игри као што је тржиште и почну да живе од свог рада и талента.


"Ово је право место за креативце који желе да покрену нешто и да живе од својих талената", рекла је она.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 31 јануар 2016 17:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015