Logo
Одштампајте ову страницу

Позив за доделу субвенција за самозапошљавање у 2016. години

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nsz16БЕОГРАД – Национална служба за запошљавање (НСЗ) расписала је јавни позив незапосленима да се пријаве за субвенције за самозапошљавање.


Услов је да се особа која жели да користи субвенцију налази у евиденцији НСЗ и има завршену обуку за започињање сопственог посла, објавила је НСЗ на свом званичном сајту.


Субвенција за самозапошљавање додељује се незапосленом у једнократном износу од 180.000 динара, односно 200.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.


Незапослени који оствари право на субвенцију за самозапошљавање у обавези је да обавља регистровану делатност и измирује обавезе по основу јавних прихода најмање годину дана.


Право на субвенцију може се остварити и удруживањем више незапослених, оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. Уколико се више незапослених удружи, у складу са законом, свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију од 180.000 динара, односно 200.000 динара у случају када су подносиоци захтева особе са инвалидитетом.


Јавни позив је отворен од дана објављивања, а последњи рок за подношење захтева са бизнис планом је 18. април 2016. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 17 фебруар 2016 23:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015