Logo
Одштампајте ову страницу

Данас скуп о малим и средњим предузећима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

firmaaaaa16БЕОГРАД - Под покровитељством Централно-европске иницијативе у партнерству са Привредном комором Београда, Business Info Group сутра са почетком у 10 часова организује конференцију "Мала и средња предузећа - регионално умрежавање и унапређење пословања".


Мала и средња предузећа представљају најефикаснији сегмент привреда у готово свим земљама света. Ова предузећа остварују највећи допринос повећању запослености, бруто додате вредности и промета због чега се сматрају окосницом раста и развоја националних економија. Њихова улога посебно је значајна у земљама у транзицији које се суочавају са проблемима високе незапослености, ниског степена привредне активности, недовољне конкурентности и недостатка инвестиција.


Као стабилан извор креирања нових радних места, мала и средња предузећа остварују и важну социјалну функцију тако што апсорбују вишкове радне снаге настале у процесима транзиције и својинске трансформације државних предузећа, најавила је Привредна комора Београда.


Ова конференција има за циљ да укаже на значај овог сектора и потребу да се убрза развој малих и средњих предузећа у региону кроз размену знања и добре праксе, повећа networking и дијалог са државним званичницима у циљу креирања повољнијег пословног окружења.


Конференција ће окупити мала и средња предузећа, њихова удружења и експерте, представнике државних институција, асоцијација и организација МСП, медија из Србије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Аустрије, Италије.


Скуп ће се одржати у Аероклубу, у Узун Мирковој 4/2


Извор: Кућа добрих вести/kombeg.org.rs


Последњи пут измењено четвртак, 18 фебруар 2016 20:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015