Logo
Одштампајте ову страницу

Business Café – Посао треба посматрати као игру

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kafeeeeeБЕОГРАД - Тема јубиларног Business Café у Београду који је одржан прошле седмице у Миксер Хоусу била је Врхунски српски производ.


Гости пред публиком од чак 200 предузетника били су Бранко Нешић, власник Ракиабара, чија франшиза данас постоји и у Шангају и Торонту, Филип Радојичић (24), власник фирме Санфрут који откупљује и извози суве шљиве у Русију, а сада развија и производњу џемова и хладно цеђених сокова и Иван Бјелајац, операциони директор ИТ компаније Devana Technologies, која је аутор софтвера Manage WP, производа који милионима корисника у свету омогућава да једноставније управљају већим бројем инсталација Word Pressa.


Филип Радојичић рекао је да људи не треба да прихватају када им неко каже да неће успети у Србији: “Срео сам много младих људи који су одустали од своје предузетничке идеје јер су им је околина говорила да неће успети у Србији. Због тога често кажем да је добро слушати све савете, али их не прихватити све”, истакао је он а пренео businesscafe.info .


Филип је додао да је неопходно да се пољопривредници међусобно удруже и производе на савремени начин.”Шанса у Србији је у пољопривреди и преради, али докле год се воћари не удруже и не приону на савремену производњу они ће штрајковати и бацати воће по путу”, закључио је млади предузетник.


Иван Бјелајац је рекао да само мали број људи зна да је њихов производ из Србије и да то има своје мане, али и предности:


“Мислим да је Србија једна од најбоље позиционираних и доста популарних оутсоурцинг дестинација. У нашој индустрији има људи који квалитетно раде и то је у свету и препознато, зато смо често ангажовани”, рекао је Бјелајац.


Иван је причао и о низу пројеката које Девана покреће са сврхом промоције и развоја предузетништва од давања 10% профита, оснивања удружења Живојин Мишић до планираног пројекта Made in Serbia.


Бранко Нешић, власник Ракиабара на почетку је рекао: “Свако има разлог због чега је ушао у предузетништво – неко да буде слободан, неко да заради новац. Мислим да предузетништво треба разумети као игру јер је тада много лакше и једноставније, без обзира на то да ли у том тренутку побеђујете или губите”. Бранко је саветовао да се не креће у бизнис без новаца, нагласио је да идеја није довољна и да за успех у предузетништву морамо имати јако добар желудац.


Нормално је да с времена на време осетимо замор и питамо се шта нам је то све требало и зато нам као предузетницима фокус треба бити на стварању не на контроли, помагању и исправцима других.


За франшизу је рекао да заправо продајемо шта не урадити јер овај други често и много боље зна шта урадити и да је одабир партнера за франшизу заправо питање ХР-а.


На питање зашто су предузетници – сви су се сложили да их мотивише слобода стварања, материјализација њихових идеја и да посао треба гледати као игру чија је сврха стварање вредности.


Филип је у више наврата насмејао публику, а рекао је и да он ради колико мисли да је потребно јер је битна друга страна живота.


Гост је био и Љубица Томић, адвокат која је и сама 15 година предузетница, која је дала савете гостима и публици који су то битни кораци и како правно заштити своје идеје. Нагласила је да је у данашње време најбитније купити све нама релевантне интернет домене.


А како без здравља нема бизниса, health coach Татјана Поповић Марић на крају је свима саветовала како да пијењем јутарње куркума лимунаде повећају енергију.

kafe234erwer

 

Сутра у Сарајеву, у четвртак у Загребу


Business café ће се одржати сутра у Хотелу Европа, у Сарајеву са почетком у 18 часова. Поводом тога прочитајте интервју с колегиницом Амром Хашимбеговић на ОВОМ линку.


Business café ће се у Загребу одржати у 18 часова у ресторану Spoon (Славонска авенија 6/2)


У госте из Сарајева долази легендарни Екрем Дупановић, који ће подeлити своју предузетничку причу уз две успешне предузетнице из Хрватске, Сандру Михелчић и Леу Брезар као и гошћу изненађења, тренутно најпопуларнију и медијски најизложенију предузетницу у Хрватској.
Уз инспиративне госте припремљене су богате награде спонзора и гостију.


Детаљније и о улазницама прочитајте ОВДЕ.


Идући четвртак у Скопљу вас чека Катерина, 31.3. у 18 часова, кафе-бар Стоби.


Све информације пратите на заједничкој интернет и фејсбук страници.

 

У најави су још бисзнис кафеи у:


Подгорица, 7.4.2016.


НОВО - Нови Сад, крај априла


Дубровник 17.5.


Загреб, 19.5.2016.


Београд, 12. или 25.5.2016.

 

 

Извор:businesscafe.info

 


Последњи пут измењено среда, 23 март 2016 10:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015