Logo
Одштампајте ову страницу

Сајмови наутике, лова и риболова

Оцените овај чланак
(2 гласова)

brodddddБЕОГРАД - Међународни сајмови наутике, лова и риболова биће одржани под слоганом „Исплови, забаци и улови“ , на Београдском сајму од данас до 3. априла, у Хали 4 и на отвореном простору према Сави.

 

Како је најављено на конференцији за медије, Сајам ће имати рекордних 80 домаћих и иностраних излагача, који ће приказати наутичку опрему, бродске и ванбродске моторе, риболовачку опрему, ловачко оружје и муницију, камп опрему, наутичку и риболовачку гардеробу, опрему за спортове на води.


На сајму ће бити промовисан и наутички турзам, представљена стручна литература, а биће организоване изложбе, радионице и стручна предавања.


Најскупљи експонат ове године биће јахта „монтереј 360 СЦ“, која кошта више од 380.000 евра. Берза половних пловила биће организована испред улаза у халу 4, где ће бити приказани и већи бродови који не могу да стану у халу.


Сајам лова биће повезан са обележавњем 120. годишњице Ловачког савеза Србије, па ће бити организован заједнички наступ са ловачким савезима Војводине, централне Србије, Косова и Метохије. У суботу, 2. априла биће организован Ловачки дан.


Национална асоцијација за оружје Србије организовала је Трап куп –такмичење у гађању глинених голубова на стрелишту у Ковулову.

 

nautika2016

 

Промотер Сајма наутике биће познати хирург др Милан Цолић, познати наутичар и риболовац, који је пецао на скоро свим светским морима, језерима и рекама.


Свој штанд на Сајму имаће и Привредна комора Србије – Групација за наутучки туризам НАТУС, која ће промовисати крстарења београдским рекама.


Сајам ће имати богат пратећи и стручни програм, у оквиру кога ће бити одржан Фестивал подводног филма, сваки дан са другом темом, међу којима су и „Макро видеографија“, „Животињско царство “, „Потопљњни бродови-археологија“, „Екологија“...
Наутичар Крста Пашковић је најавио и да ће бити представљен и предлог да се са циљем промоције туризма уведе награда за најбољу репортажу из облати наутичког туризма која ће ности име познатог новинара Воје Ивановића.


Посетиоци ће моћи да виде а неколико изложби - „Пловидба Ђердапом пре изградње ХЕ Ђердап један“, „Пловни путеви Европе“, изложбу ронилачких фотографија „Нечујно“ и мултимедијалну презентацију „Салмонидне воде Србије.“Током викенда, 2. и 3. Априла биће одржано традиционално такмичење у спремању рибочовачких и ловачких специјалитета.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 март 2016 11:25
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Најновије од Гордана Дивнић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015