Logo
Одштампајте ову страницу

Отворени сајмови наутике, лова и риболова

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nautika3443БЕОГРАД - На Београдском сајму отворени су сајмови наутике, лова и риболова, на којима учествује више од 80 из земље и инстранства, а трајаће до 3. априла.

 

Ловачки савез Србије  обележиће током Сајма 120 година пословања, а председник тог удружења Драган Шормаз је рекао да у Србији постоји 250 ловачких удружења са више од 80.000 чланова. Ловишта у Србији се налазе на осам милиона хектара, а са 93 одсто газдује Ловачки савез.

 

Он је најавио да ће се од 7. до 9. априла у Београду оджати конференција Европске ловачке асоцијације. Шормаз каже да на Сајму, Савез има 70 експоната, међу којима су оружје, одећа и обућа, камп опрема и слично.

 

Представници Сајма су најавили да ће у недељу бити одржано такмичење жена у гађању глинених голубова, а за ту прилику је набављена најсавременија стрељана из Шведске.

 

Поред ловаца, на Сајму су присутни и роболовци који су предствили сву опрему потребну за риболов. Током викенда биће одржано традиционално такмичење у спремању рибље чорбе и гулаша.

 nautika3443

На сајму наутике представљене су разне врсте чамаца и јахти, домаћих и иностраних произвођача, као и бродски и ванбродски мотори.

 

Један од традиционалних излагача је и фирма „Три принцезе“ из Новог Сада која је приказала своје најпопуларније чамце „примус“ и „командер“.

 

Представник фирме Милан Маринковић  каже да је реч о језерско-речним чамцима, са равним дном, који су веома тражени у Србији и околним земљама. Чамци се извозе у Хрватску, Црну Гору и Шведску, а Маринковић сматра да би држава тербало да мало помогне производђачима да освоје још нека тржишта.

 

Најјефтинији чамац из колекције је „примус 16“ који је дуг пет метара и кошта 1.850 евра са порезом.

 

Промотер овогодишњег сајма је хирург Милан Цолић који је познати наутичар и управо се вратио са велике атлатске регате.

 

Посетиоци сајма уз купљену улазницу добијају и ваучер Јахтинг клуба „Кеј“ за бесплатно крстарење Дунавом и Савом.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 март 2016 21:26
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Најновије од Гордана Дивнић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015