Logo
Одштампајте ову страницу

Међународни пољопривредни сајам од 14. до 20. маја

Оцените овај чланак
(2 гласова)

swajmaaaБЕОГРАД  - Међународни пољопривредни сајам, најзначајнија приредба која се одржава на Новосадском сајму, ове године ће бити приређена од 14. до 20. маја.

 

Дуга традиција и потврђен високи рејтинг, Међународни пољопривредни сајам сврстава међу најважније пословне догађаје у области аграра у овом делу Европе, објавио је Новосадски сајам.

 

“Представиће се излагачи из 60 земаља и најзначајнији домаћи привредници и из области аграра и привредних грана које имају везе с пољопривредом. Ове године биће значајно веће учешће излагача из Кине, те ће нашим произвођачима и посетиоцима бити презентовани врхунски производи из те земље, у оквиру изложбе “Premium brands from China”, а обједињени наступ више од 30 компанија из те азијске земље биће својеврстан “сајам у сајму”, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Небојша Дракулић, директор Дирекције за комерцијалне послове Новосадског сајма. Он је најавио и колективне изложбе Италије, која је ове године Земља партнер, Холандије, Мађарске, Аустрије, Републике Српске, Турске, Чешке, а после више од десет година ће се представити и излагачи из Шпаније.

 

“Изложба пољопривредне механизације на 83. међународном пољопривредном сајму протећи ће у знаку најпознатијих светских брендова и новитета. Пољопривредне машине, трактори, комбајни, прикључне машине, опрема и делови чине више од 50 одсто укупног отвореног изложбеног простора на Сајмишту. Биће изложени и новитети који су представљени на најпознатијим светским сајмовима”, истакао је Дракулић.

 

Агропанонка нуди повољне услове за кредитирање

 

Према речима генералног секретара Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације Ђорђа Мишковића, то удружење је први пут после девет година, колико постоји, закупило око 20.000 метара квадратних отвореног изложбеног простора и још око 1.000 квадрата у затвореном.

 

“Очекујемо да се на штандовима наших чланица представи око 1.500 пробраних машина, међу којима су и оне које су понеле признања на сајмовима у Хановеру и Паризу”, рекао је Мишковић и додао да су сви припремили повољније услове при куповини и овитете у понуди.

 

Агропанонка је на Пољопривредном сајму 19 година и како је најавио генерални директор те новосадске компаније, ове године ће имати најповољније услове за куповину до сада.

 

“Камата при куповини пољопривредне механизације у динарским кредитима ће бити од 0 одсто до три одсто у зависности од рока отплате, рекао је Швоња и додао да је то омогућено захваљујући програму Министарства пољопривреде и заштите животне средине, које је први пут ове године омогућило да пољопривредна механизације буде купљена уз субвенције. Поред тога, како је Швоња навео, за куповину прикључних машина и система за заливање Министарство пољопривреде је обезбедило повраћај средстава у износу 45 – 55 одсто у зависности од развијености општине из које је купац.

 

Улазнице за 83. међународни пољопривредни сајам остаје непромењене у односу на претходне године.

 

Појединачна улазница ће коштати 500 динара, колективне, за групе од 15 и више људи, стају 350, док колективне посете ђака и студената, пензионери и деца од 7 до 12 година улаз на Пољопривредни сајам плаћају 200 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 април 2016 21:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015