Logo
Одштампајте ову страницу

НУПС презентација: „Кина: домаће и иностране трансакције“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

lupa112323БЕОГРАД - Национално удружење проценитеља Србије (НУПС) је удружење које промовише значај ове професије и техника процене некретнина, капитала и опреме.


Ово удружење је овог месеца активно и у јавној сфери, те ће тако 24. маја одржати презентацију на тему „Кина: домаће и иностране трансакције“ у хотелу Метропол, са почетком у 16 часова.


Презентацију ће одржати Рејмонд Моран (Raymond Moran), представник IIBV-а и генерални директор MG Valuation компаније. Поред Морана, део презентације ће одржати и Владислав Илић, директор предузећа "Sarufo", испред НУПС-а.


Као увод у овај догађај, али и значајни успех на интернационалном плану 23. маја у просторијама овог Удружења (Грчића Миленка 39, 17 часова) биће одржана конференција за медије на којој ће бити речи о скорашњем прикључењу НУПС-а у чланство IIBV (International Institute of Business Valuers). Национално удружење проценитеља Србије је крајем децембра 2015. године приступило  овом кредибилном институту, као члан.


„The International Institute of Business Valuers“ је организација која је призната и препозната од стране the American Society of Appraisers (ASA) и the Canadian Institute of Chartered Business Valuers (CICBV), а едукативни програми у организацији IIBV су акредитовани од ASA и од CICBV.


Пореед НУПС-а, чланови ове организације су и The American Society of Appraisers (ASA), The Canadian Institute of Chartered Business Valuators (CICBV), China Appraisal Society (CAS) и The Saudi Authority for Accredited Valuers (Taqeem).

 

nacionaln

 

Ко је Рејмонд Моран


Рајмонд Моран, генерални директор MG Valuation компаније ће одржати предавање на тему пословних ситуација и културолошких разлика као и на тему процена, који се често сусрећу током пословања са инвеститорима из Кине. Рејмонд ће, такође, говорити о кинеским joint ventures улагањима у оквиру Кине, затим о спољним улагањима кинеских инвеститора кроз спајање и преузимање фирми и кинеским инвестицијама у комерцијалне некретнине у Северној Америци.


MG Valuation је фирма која се бави проценама у Америци, Азији/Пацифику и Европи. Реј је живео у Кини, а ради са кинеским фирмама већ 15 година.


Препознатљивост кинеских инвестиција у Србији је ,,Мост Пријатељства", који повезује Нови Београд и Борчу. Након тога је било инвестиција у енергетском сектору попут енергетског постројења Костолац. Недавно је железару Смедерево купио He Steel.


Постоји неколико других потенцијалних инвестиција, али оно што кинески инвеститори траже су већи регионални пројекти.


Још један од предавача на поменутој презентацији биће и Владислав Илић директор предузећа „Саруфо“ које се бави проценама некретнина а посебно додавањем нових технологија и ИТ у свету некретнина и стварањем интернет платформе некретнина за продају и закуп стамбених објеката. „Саруфо“ је предузеће коме је основни циљ да се промени процес вредновања, на основу истраживања и могућности интернета.

 

Владислав Илић


Владислав Илић је одрастао, студирао и радио у САД и тамо стекао велико искуство у управљању малих до великих група проценитеља, консултаната и агената. Радио је и као партнер великих мултинационалних компанија као што су Forton International, partner of Cushman & Wakefield и за друге стране компаније.


Владислав Илић је члан Управног одбора Националног удружења проценитеља Србије (НУПС), председник секције процене непокретности НУПС, Члан Инжењерске коморе Србије и овлашћени судски вештак непокретности.


Више о НУПС-у можете погледати на ОВОЈ веб страни.

Добродошлицу НУПС-у од стране IIBV-а можете погледати на ОВДЕ а више о IIBV организацији ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 23 мај 2016 18:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015