Logo
Одштампајте ову страницу

Одржан бугарско-српски пословни форум у Софији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

bgserbiaaaaaaaБЕОГРАД - У суорганизацији Бугарске привредне коморе (www.bia-bg.com) и Регионалне привредне коморе Ниш одржан је у Софији пословни форум Бугарска-Србија.


Скупу је присуствовало више од 30 бугарских и српских фирми.


Организација скупа који је одржан 31. маја реализована је уз подршку мреже Ентерприсе Еуропе Нетwорк, Бугарске привредне коморе и Универзитета у Нишу, Регионалне привредне коморе Ниш и Слободне зоне Пирот.


На форуму су представљене могућности за сарадњу између две државе и иновативна решења за индустријску производњу, као и могућности за излазак на трећа тржишта, са којима Република Србија има уговоре о слободној трговини.


Током званичног отварања форума скупу су се обратили заменик председника Бугарске коморе Георги Шиваров, Генерални секретар Регионалне коморе Ниш Владимир Додић и Градоначеник Пирота Мр Владан Васић.


Присутнима је Слободну зону Пирот представио Александар Симоновић, руководилац сектора маркетинга а своја искуства код инвестирања и рада у Србији изнели су Мартин Петров испред фирме „Best Tabacco” и Иван Иванов испред фирме „Irelly”. Својим позитивним примерима рада у слободној зони Пирот ови привредници су представили реална искуства током свог рада и позвали друге бугарске фирме да им се придруже и почну да раде и инвестирају у Слободној зони Пирот.


Градоначелник Пирота Мр Владан Васић је овом приликом најавио нови скуп мера за привлачење и подршку инвестицијама у Пироту, са посебним освртом на ИТ сектор.


Скупу су присуствовали и Александар Милићевић, први саветник Амбасаде у Софији и Марина Христева, копредседница Бугарско-Српске трговинско-индустријске коморе.


После официјалног дела Форума организовани су Б2Б сусрети бугарских и српских фирми.

 

Договорено је да се у другој половини године одржи аналогни форум у Србији уз организацију посете Слободној зони Пирот.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 02 јун 2016 14:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015