Logo
Одштампајте ову страницу

Из ЕУ фондова за социјалну инклузију 5,5 милиона евра

Оцените овај чланак
(1 Глас)

romiiiiiБЕОГРАД - Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније Министарства финансија, објавио је 31. маја 2016. нови позив за доставу предлога пројеката који даље унапређују област социјалне инклузије у Србији, под називом “Развој ефикасних услуга у заједници у области социјалне заштите и образовања”.


Укупна средства на располагању потенцијалним апликантима од стране ЕУ и републикę Србије износе 5,5 милиона евра, а на позив могу да се јаве локалне самоуправе, невладине организације, привредници који се баве социјалним бизнисом, као и организације из система социјалне заштите, здравственог и образовног сектора.


Како би се потенцијални подносиоци пројеката поближе упознали са условима конкурса, пројекат Европска подршка инклузивном друштву, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, организује информативне сесије за заинтересоване апликанте у Београду, Нишу, Новом Саду, Ваљеву, Ужицу и Врању.


Инфо сесије ће бити организоване:


• 09. јун 2016. 11.00 часова Београд, хотел Метропол
• 20. јун 2016. 11.00 часова Нови Сад, велика сала Скупштине града Новог Сада
• 21. јун 2016. 11.00 часова Ниш, Регионални центар за професионални развој запослених
• 22. јун 2016. 12.00 часова Врање, Ресторан А2
• 23, јун 2016. 11.00 часова Ваљево, градска кућа /Скупштина града Ваљева
• 24. јун 2016. 11.00 часова Ужице, хотел Златибор


Конкурсну документацију можете преузети са веб презентације Сектора за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније Министарства финансија. 

Пројекат “Европска подршка инклузивном друштву”, који Европска Унија финансира са 5,4 милиона евра, има за циљ да обезбеди већу друштвену укљученост угрожених група у Србији као што су старија лица, деца, припадници мањина укључујући Роме и Ромкиње и други. ЕУ је кроз пројекат бесповратно доделила 4,3 милиона евра у виду 28 грантова , који ће се реализовати у 36 градова и општина у Србији до краја 2017.

 

Пројекти, које спроводе републичке и покрајинске институције социјалне заштите, општине и градови, центри за социјални рад, удружења грађана, фондације, образовне установе и јавна предузећа, ће повећати обим и квалитет услуга на локалу у области социјалне И здравствене заштите, становања, образовања И запошљавања и тиме ојачати друштвену укљученост угрожених група.


Пројекат спроводи Делегација Европске уније у Републици Србији (www.europa.rs) у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (www.minrzs.gov.rs).


Више о пројекту можете сазнати на www.socijalnainkluzija.rs.

 

Извор: Медија центар/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 07 јун 2016 23:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015