Logo
Одштампајте ову страницу

Позив за доделу субвенције за запошљавање теже запошљивих лица

Оцените овај чланак
(1 Глас)

beogradddd343434БЕОГРАД - Секретаријат за привреду је Акционим планом запошљавања Града Београда за 2016. годину предвидео меру и активност за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих лица на новоотвореним радним местима, коју спроводи у сарадњи са Националном службом за запошљавање, филијала за град Београд.


Укупан износ средстава из буџета Града Београда која су опредељена за реализацију ове активности износи 2.000.000 динара, док је средствима из буџета РС, који је одобрен Одлуком о учешћу у финансирању програма или мера активне политике запошљавања предвиђених локалним акционим плановима запошљавања у 2016. опредељено 1.900.000 динара, што укупно износи 3.900.000 динара.


Јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима у 2016. години је објављен на званичном сајту Града Београда, www.beograd.rs и сајту Националне службе за запошљавање, www.nsz.gov.rs и он се реализује у виду доделе једнократне субвенције послодавцима у износу од 150.000,00 динара по лицу или 180.000,00 динара по запошљавању особа са инвалидитетом и радно способних корисника новчане социјалне помоћи. Овим пројектом планирано је да се запосли око 25 незапослених лица са евиденције НСЗ-а, изјавили су из Секретаријата за привреду.


Јавни позив је отворен од дана објављивања до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 30. новембра 2016. године.


Више информација заинтересовани могу видети на званичном сајту Града Београда у делу Градски огласи, конкурси и тендери.

 

Извор: Кућа добрих вести/beograd.rs


Последњи пут измењено уторак, 12 јул 2016 14:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015