Logo
Одштампајте ову страницу

Шалтер за предузетнике у општини Савски венац

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fotoizvorbg34343БЕОГРАД -  У општини Савски венац отворен је шалтер за предузетнике у организацији Привредне коморе Београда, а у сарадњи са градским властима.

 

Они ће ту на једном месту моћи да добију све неопходне информације, а градоначелник Синиша Мали казао је да је Савски венац шеста београдскка опшина, после Звездаре, Вождовца, Чукарице, Обреновца и Раковице, на којој је отворен такав шалтер, као инструмент подршке предузетништву, малим и средњим предузећима.


Предузетници не морају више да лутају од једног до другог адвоката или сајта, већ на једном месту, брзо и ефикасно могу да добију све правне, економске, финансијске или књиговодствене информације потребне за пословање, штедећи време и новац, рекао је Мали.

 

Влада Републике Србије прогласила је 2016. за Годину предузетништва и ово је мали допринос тим напорима Владе Србије, а да смо на добром путу говори и чињеница да је, од краја прошле па до марта ове године, на територији Града Београда отворено преко 2.200 нових предузећа, истакао је он. Мали је навео да у граду постоји пословни простор који се не користи и који ће бити понуђен онима који желе да покрену мали бизнис, под повољним условима и субвенционисаним ценама.


Председница општине Ирена Вујовић истакла је да је отварање шалтера за предузетништво значајно да унапређење услуга за предузетнике, посебно имајући у виду да је Савски венац у самом врху по броју регистрованих предузећа. "ЗнАчајан део економскиог раста и борба са незапосленошћу решава се предузимањем позитивних мера, а отварање шалтера је једна од њих", напоменула је она.


На шалтеру ће предузетници моћи да добију помоћ у области анализе пословних планова, старт ап предузећа потребну обуку, за шта је до сада било потребно ићи у више институција.
Председник Привредне коморе Београд Миливоје Милетић рекао је да су шалтери за предузетнике веома важни, јер представљају организовано уређење пословног амбијента и додао да та активност није кратког даха.
Подсетивши да београдска комора прати у континуитету проблеме предузетника, он је навео да су шалтери резултат потреба и захтева предузетника главног града. "Ми намеравамо да до краја године отворимо шалтере у свих 17 градских општина, најавио је Милетић и додао да је то део стратегије развоја предузетништва и уређивања амбијента, који омогућава реализацију пословних идеја.


Додао је да београдска привредна комора има посебан програм активности по угледу на развијене економије, којима жели да своје капацитете стави у функцију развоја привреде и позвао све привреднике да користе услуге шалтера.


Председник Удружења привредника Савског венцаДраган Ђорђевић оценио је да је отварање шалтера за предузетнике добра прилика и подршка свим привредницима Београда, који имају много проблема и питања, а они су главна покретачка снага и наше привреде и наше будућности.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 јул 2016 21:23
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Најновије од Гордана Дивнић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015