Logo
Одштампајте ову страницу

Каква је будућност еко стартапова у Србији?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

startupppooБЕОГРАД - Привредна комора Србије и Привредни форум младих настављају активности на промоцији омладинског предузетништва и већ 27. октобра у ПКС биће одржана конференција на тему спровођења и поспешивања стартап еко система – Одговор на потребе младих предузетника „StartUp Eco System Serbia“, која ће окупити младе предузетнике из Србије и иностранства, представнике државних институција, пословних асоцијација и удружења младих.


Намера је да се укаже на значај развоја омладинског бизниса, нових пословних идеја и унапређења пословног амбијента у Србији по угледу на развијене европске економије. На конференцији ће учествовати стручњаци из Израела, Финске, Немачке и Естоније, који ће пренети искуства из успешних стартап земаља.


Представници 30 тимова, 60 учесника пројекта „Караван омладинског предузетништва“ имаће прилику да, у децембру на семинару „Привредни форум младих 2016. "Пут успешног предузетника“, уз помоћ еминентних предавача и ментора из привредног сектора, обликују своје предузетничке идеје, представе их јавности и реализују у пракси.


Привредна комора Србије активна је и на успостављању Савета за омладинско предузетништво, који ће окупљати све релевантне организације и институције које се баве омладинским предузетништвом. Савет ће бити генератор идеја и потреба младих предузетника и снажна подршка развоју омладинских компанија.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 04 октобар 2016 16:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015