Logo
Одштампајте ову страницу

Одабир најбоље српске кобасице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kobasica343434БЕОГРАД - Привредна комора Србије упутила је јавни позив представницима месне индустрије у Републици Србији да учествују у првом такмичењу за најбољу српску кобасицу од меса са домаћих фарми, са циљем унапређења конкурентности домаћих произвођача и изградње бренда.


Такмичење за најбољу српску кобасицу организовано је по унапред дефинисаној методологији и оквирним условима технолошког поступка у сарадњи са Саветом технолога индустрије меса, најавила је Привредна комора Србије.


„Учешћем у такмичењу, својим квалитетним производима, допринећете формирању бренда ‘српска кобасица’, унапређењу конкурентности квалитетних производа и препознатљивости домаћег производа од меса са потврђеном додатом вредношћу“, наводи се у јавном позиву.


Производња српске кобасице, према прописаним оквирним условима трајаће од 12. до 22. децембра, а 23. децембра 2016. такмичари достављају производе на процену Комисији, у Институт за хигијену и технологију меса, Каћанског 13, Београд.


Стручну комисију, коју чине представници државних органа и институција - Института за хигијену и технологију меса, ФИНС-а Нови Сад, Факултета ветеринарске медицине у Београду, Пољопривредног факултета Земун, Технолошког факултета Нови Сад, Војске Србије и технолога из привредних друштава која учествују у такмичењу - предводе проф. др Милан Ж. Балтић, председник Комисије, проф. др Владо Теодоровић, Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду и ДВМ Ненад Будимовић из Привредне коморе Србије.


Производ „српска кобасица“ стандардно се производи у Републици Србији, али до сада није регистрован ни заштићен у Заводу за интелектуалну својину. У складу са важећим прописом о квалитету и другим захтевима за производе од меса, производ је класификован у групи грубо уситњених барених кобасица. Уз велику конкуренцију на тржишту, неопходно је унапредити препознатљивост квалитетног домаћег производа, што је основни циљ читаве акције и такмичења.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 децембар 2016 19:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015