Logo
Одштампајте ову страницу

Српски пројекат RAISE за подршку предузетништву међу 20 најбољих у Европи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rajseБЕОГРАД - Европска комисија уврстила RAISE, заједнички пројекат Фондације Ана и Владе Дивац, УниКредит фондације и УниКредит банке међу 20 најбољих пројеката у Европи у домену промоције и подршке предузетништву и интеграцији избеглих и интерно расељених лица.


Ово је уједно и једини пројекат из Југоисточне Европе који се, у конкуренцији од преко 200 пројеката, издвојио као пример добре праксе.


Реализацију RAICE пројекта подржао је Новосадски хуманитарни центар.


Пројекат Руралне и пољопривредне интеграције у подржавајућој околини (RAISE) спровођен је у периоду од 2009. до 2012. године и обухватио је 140 избеглих и интерно расељених породица из Хрватске, Босне и Херцеговине и са Косова, које су до тада живеле у колективним центрима. Циљ је био да им се обезбеди подршка како би започели сопствени бизнис и на тај начин се интегрисали у локалне заједнице у којима живе.


Као један од предуслова за то, пројектом су обезбеђена сеоска домаћинства и средства у износу од 2.000 евра намењена за започињање доходовне активности. Породицама је обезбеђена и саветодавна подршка како би унапредили знања и вештине за вођење малог бизниса.


Kao резултат пољопривредне компоненте пројекта RAISE, Фондација Ана и Владе Дивац, уз подршку донатора, наставила је да развија програм за економско оснаживање и подршку оних у Србији који желе да започну или развију своју пољопривредну производњу.


Ако сте у прилици, придружите се новим хуманим подвизима и донирајте средства за подршку индивидуалном пољопривредном предузетништву у Србији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 20 децембар 2016 15:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015