Logo
Одштампајте ову страницу

Дакар рели од 2. до 16. јануара у Парагвају

Оцените овај чланак
(0 гласова)

amssБЕОГРАД - На предстојећем Дакар релију који ће се возити од 2. до 16. јануара 2017. године у Парагвају, Боливији и Аргентини, једини представник наше земље, јубиларни 10. пут, биће вишеструки српски шампион у мотокросу Габор Сагмајстер.


Захваљујући подршци Ауто мото савеза Србије, Сагмајстер ће поново учествовати на престижном релију, и овог пута на рути дугачкој 9.200 километара настојаће да седми пут у каријери прође циљ.

 

Тим поводом  у просторијама АМСС протекле седмице окупили су се бројни преставници медија, којима су се обратили председник АМСС Мирко Бутулија, мотоциклиста Габор Сагмајстер, као и министар омладине и спорта Вања Удовичић.


"Част нам је и задовољсво подржати овако успешног спортисту, који ће на престижном Дакар релију – једној од најзахтевнијих трка на свету – представљати Србију. Желимо му пуно успеха, а АМСС наставиће да даје пуну подршку афирмацији српског мотоциклизма и улаже у развој мото спорта. АМСС највећи део свог профита враћа друштву кроз превентивно безбедносне акције, као и кроз ауто и мото спорт, што ће и убудуће бити пракса", рекао је председник АМСС Мирко Бутулија.


Уочи поласка у Јужну Америку, Габор Сагмајстер са оптимизмом поручује да једва чека да седне на мотоцикл. Могу само да обећам, да као и до сада, ако мотоцикл издржи, издржаћу и ја. Упорно сам тренирао, у доброј сам кондицији и верујем да могу боље представљати Србију него на свим досадашњим такмичењима на Дакар релију. Посебно бих се захвалио АМСС који ми је издао лиценцу за ово такмичење и створио услове да се упустим у своју јубиларну 10. Дакар рели авантуру, као и Министарсву омладине и спорта и осталима који су помогли мој одлазак на ово престижно такмичење.


Учествовање Сагмајстера на овом такмичењу показатељ је да постижемо резултате на светском нивоу, због чега је популарност мото спорта у нашој земљи у порасту. Упорност се увек исплати и за нас је Габор већ победник. Министарство омладине и спорта настојаће да заједно са АМСС српски ауто и мото спорт додатно унапреди и афирмише, истакао је министар Вања Удовичић.


Габор Сагмајстер је до сада са 53. местом у генералном пласману остварио најбољи резултат у Дакар каријери. Возио је и Светски куп у Абу Дабију, као и домаћи и европски шампионат. У Србији је освојио „Златну кацигу", и „Мајску награду" Спортског савеза Србије.


На предстојећем Дакар релију Сагмајстер ће ће возити КТМ 450 “Rali replica” мотор, произведен 2011. године, 75. коњских снага.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 децембар 2016 18:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015