Logo
Одштампајте ову страницу

Kонгрес предузетница Југоисточне Европе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

logoodouyzetnicaБЕОГРАД - Привредна комора Србије у сарадњи са Виртуелним женским предузетничким центром (www.poduzetnica.hr) из Загреба, партнер је у организацији Конгреса предузетница југоисточне Европе.


Манифестација представља највеће пословно окупљање жена у овом делу Европе, а одржаће се у Загребу 8. марта 2017.
На скупу ће учествовати предузетнице из Србије, као и представници српских институција које подржавају и помажу женско предузетништво.

 

Конгрес ће се одржати на Загребачком Велесајму – у Конгресном центру, а очекује се учешће 800 предузетница из Бугарске, Румуније, Албаније, Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије, најавила је Привредна комора Србије.


Снага женског предузетништва у југоисточној Европи последњих година је у успону. Иако женско предузетништво није традиционално укорењено у економије држава југоисточне Европе, последњих година све више жена покреће, на крилима квалитетних стартапова, своја предузећа која често прерастају у средње велика предузећа са 50 запослених.


Женско предузетништво постало је један од најзначајнијих покретача економија држава југоисточне Европе, а у појединим економијама као што су Словенија и Хрватска, већ заузима више од 20 одсто укупних економских активности.


Конгрес предузетница југоисточне Европе први пут ће на једном месту окупити жене које своју егзистенцију осигуравају на реалном тржишту, те марљиво и неуморно подстичу женско предузетништво према расту и развоју.


Конгрес у Загребу биће платформа осигурања размене искустава, стварања пословних контаката, повезивања и унапређења пословне мреже предузетница како би им приступ и опстајање на тржишту држава из којих долазе, али и региона, био што квалитетнији, а пут до жељеног пословног успеха што извеснији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 јануар 2017 10:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015